La família del pistoler de Tarragona presenta una querella pel dispositiu policial

La germana d'Eugen Marin Sabau considera que l'operatiu va ser "desproporcionat" i un jutge investigarà el cas

L'espectacular operatiu va finalitzar amb la detenció de Eugen Marin Sabau a Riudoms.
L'espectacular operatiu va finalitzar amb la detenció de Eugen Marin Sabau a Riudoms. | ACN
13 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:10h
El 14 de desembre de 2021, Eugen Marin Sabau va disparar contra tres excompanys de treball de l'empresa Securitas a les oficines de la companyia a la plaça Prim de Tarragona. El pistoler va fugir del lloc dels fets en un cotxe, va ferir un agent dels Mossos i es fa refugiar en una masia de Riudoms. Allà, va acabat abatut, patint greus ferides que van provocar-li una tetraplegia. El 23 d'agost de 2022, Marin Sabau va morir per eutanàsia.

Ara, gairebé dos anys després dels fets, un jutjat de Reus ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies en què el pistoler va ser abatut a la masia de Maspujols, segons ha avançat el Diari de Tarragona. La germana de Marin Sabau ha presentat una querella criminal que ha provocat l'obertura de diligències.

En aquest sentit, la família de Marin Sabau considera que l'operatiu dels Mossos d'Esquadra per detenir l'exvigilant de seguretat va ser "desproporcionat", provocant que resultés "greument ferit" amb un resultat de "tetraplegia".
 

Una imatge d'Eugen Marin Sabau, autor del tiroteig de Tarragona. Foto: Cedida a l'ACN



Gerard Amigó, advocat de la família del pistoler, ha explicat al citat mitjà que "l'objectiu és esclarir què és el que va passar durant l'operatiu". En aquest sentit, el lletrat ha manifestat que "va faltar proporcionalitat", recordant que durant la persecució va haver-hi "més de 80 trets".
 

Una quinzena d'agents dels Mossos, citats a declarar

El magistrat Adriano Muñoz Olmos ha sol·licitat l'informe forense de la mort d'Eugen Marin Sabau, així com l'expedient de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya. En aquest sentit, ha citat a declarar 15 agents dels Mossos que van participar en el dispositiu, com a denunciats, i el cap de l'Àrea d'Investigació, l'inspector Francesc Moragues, com a testimoni.

Així mateix, el jutge també ha citat diversos metges dels hospitals de Bellvitge i de la Vall d'Hebron.