1 de 10
Política

El tancament de la residència de gent gran de Reus posa sobre la taula la manca de places

Els plenaris de Tarragona i Reus recolliran mocions d'En Comú Podem i de la CUP, respectivament, per afrontar la problemàtica

El tancament de la residència reusenca ha posat sobre la taula una problemàtica amb les residències. | L.S.
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de novembre de 2023 a les 18:02 |
El grup municipal d'En Comú Podem a Tarragona ha anunciat que portarà al pròxim ple de l'Ajuntament de Tarragona la petició per crear més places públiques de residències de gent gran a la ciutat i a la demarcació en general. Jordi Collado, portaveu del grup, ha posat de manifest que les places de gestió pública al Tarragonès representen un 8,64%, xifra inferior a la mitjana catalana, que és del 17,20%.

Collado ha anunciat que durà aquesta demanda al plenari municipal del divendres, 17 de novembre, amb l'objectiu de sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la creació d'un nou centre públic a la ciutat. També instarà a la Generalitat a obrir les plantes actualment tancades a la residència La Mercè de Tarragona. A més, demanarà al consistori que es pronunciï i insti el Govern a aturar el tancament de la residència de gent gran de Reus. Segons Collado, "el nostre territori no es pot permetre reduir les places existents, al contrari, ha de crear-ne de noves" ha assegurat en un comunicat.

El tancament de la residència de Reus arriba a més plens


D'altra banda, Yolanda López, diputada d'En Comú Podem al Parlament, ha revelat que la Residència La Mercè de Tarragona66 places públiques pendents d'activar des de la seva remodelació fa un any. "Resulta incompressible i una irresponsabilitat, tenint en compte que la ciutat no s'arriba a la ràtio recomanada per l'OMS de places residencials" ha denunciat López.

Paral·lelament, la CUP de Reus ha anunciat que presentarà una proposta de declaració al plenari municipal del 17 de novembre, instant el departament de Drets Socials a aturar el tancament de la Residència de Gent Gran de Reus i el procés de recol·locació dels seus usuaris. A més, exigeixen al govern reusenc que asseguri que no es perdran les 120 places públiques actuals de l'equipament.
Participació