1 de 10
Mobilitat

Injecció de 2,5 MEUR per transformar l'N-420 a Botarell, les Borges del Camp i Riudoms

Les obres preveuen eliminar les complicades interseccions entre carreteres en aquest punt

Les obres milloraran els accessos en aquesta zona. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 16 de novembre de 2023 a les 16:20 |
Una de les interseccions més complicades de les carreteres tarragonines té els dies comptats després que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) hagi adjudicat per 2,5 MEUR les obres de reordenació i millora d'accessos de la carretera N-420 als termes municipals de Botarell, les Borges del Camp i Riudoms.

En aquest punt es concentren diverses interseccions entre carreteres, així com girs i incorporacions a l'esquerra que han estat protagonistes de diversos accidents i confusions quan se circula a la zona.


Ara, després de l'adjudicació de les obres, s'espera millorar aquesta situació en una via on hi transiten uns 20.000 vehicles diaris de mitjana, segons les dades del ministeri.

Una nova rotonda per unir carreteres


Els treballs afectaran el tram entre els punts quilomètrics 865,1 i 868,9, en els quals hi ha diverses interseccions amb altres vies i accessos que provoquen girs i incorporacions a l'esquerra. En concret, es farà una nova rotonda que unirà l'N-420 amb la C-242z i es modificaran les interseccions amb la TV-3101 i la T-3136


També es preveu la millora de diversos accessos que hi ha a la zona a camins d'ús públic. Aquesta actuació està inclosa dins del programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l'Estat, la qual porta invertits 81,4 milions d'euros des del 2018 a la demarcació de Tarragona.
Participació