1 de 10
Societat

El Mas Totosaus a Reus obre portes per atendre famílies amb infants en situació de vulnerabilitat

La posada en marxa de l'oficina coincideix amb el Dia Mundial de la Infància

El Mas Totosaus es va restaurar per acollir aquests serveis a les famílies. | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 20 de novembre de 2023 a les 11:10 |
L'Ajuntament de Reus ja ha posat en funcionament el nou equipament municipal al Mas Totosaus, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància. Aquest espai té com a objectiu principal acollir i dirigir dos serveis universals destinats especialment a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat: el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS).

Tant el SOAF com el SIS són serveis de l'Ajuntament de Reus que reben finançament del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través del programa dels Serveis Socials 2022-2025.


El Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) ja opera a Mas Pintat des de l'any 2017, oferint atenció directa a les famílies de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. El nou SOAF a Mas Totosaus preveu brindar atenció directa a les famílies en un futur pròxim.

El SOAF és un servei gratuït d'atenció i assessorament integral a les famílies, amb l'objectiu de millorar les seves capacitats educatives, relacionals i socialitzadores. A través d'espais de diàleg confidencials amb professionals, el SOAF ajuda les famílies a trobar orientació i respostes a les qüestions relacionades amb la criança.


Els dos SOAF de Reus treballen activament amb les famílies de la ciutat, oferint sessions individuals d'orientació i assessorament, així com sessions grupals de parentabilitat positiva. A més, col·laboren estretament amb altres agents que intervenen en el suport a les famílies.

400 infants i joves reben atenció del SIS


El Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) és un recurs del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus presta a la ciutat. Aquest servei està dissenyat per abordar les necessitats d'intervenció socioeducativa en casos de risc de desprotecció infantil.


Amb una presència arreu de la ciutat, el SIS atén actualment uns 400 infants i joves amb quatre subserveis diferents. Aquests subserveis inclouen suport a les famílies amb infants de 0-3 anys en situació de risc, atenció diürna, intervenció amb famílies en risc social, i acompanyament socioeducatiu per a adolescents en situació de risc.

El SIS esdevé un espai d'acollida física i afectiva, on es duen a terme activitats educatives fora de l'horari escolar, amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament personal i la integració social dels infants. A més, ofereix serveis de suport a les famílies i intervenció amb adolescents per reforçar les competències parentals i promoure l'autonomia.
Participació