1 de 10
Obres

Falset dignifica i modernitza la principal parada de bus del municipi

La nova parada d'autobús disposa de carregadors per a telèfons mòbils, entre altres novetats

Imatge de la renovada parada de bus a Falset. | L.S.
per TarragonaDigital, Falset | 21 de novembre de 2023 a les 20:00 |
La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha inaugurat la nova parada d'autobusos interurbans a Falset, acompanyada de l'alcalde del municipi, Carlos Brull i Fornt. Amb un pressupost de 670.000 euros, les obres també han inclòs les dues parades situades a l'N-420a.

La consellera ha subratllat que el Govern "aposta clarament pel transport públic" amb l'objectiu de "garantir el dret a l'accessibilitat i la mobilitat". Capella ha destacat que la parada és una obra "integrada al territori" i "confortable", amb sistemes d'informació sobre els horaris dels autobusos


Falset disposa ara de tres parades d'autobusos interurbans, amb serveis per a cinc línies, que compten amb aproximadament 29.000 usuaris anuals. La principal intervenció ha consistit en la renovació total de la parada principal del municipi, ubicada en el sentit Móra d'Ebre de l'N-420a (carrer de Miquel Barceló).

Un espai dignificat

S'ha creat un nou espai amb una vorera ampliada de 135 metres, amb quatre places per a l'estacionament i la sortida dels autobusos, així com un edicle com a zona d'espera per als usuaris. A més, s'han millorat les facilitats per a persones amb mobilitat reduïda i s'han afegit elements de mobiliari urbà, com ara aparcabicicletes, una font d'aigua, bancs i suports isquiàtics. S'ha instal·lat un nou enllumenat LED a tot l'àmbit de la parada, i pròximament es plantaran arbres nous.

L'edicle, amb una superfície de 32 m2, ofereix espais per a l'espera, carregadors de telèfons mòbils, un monitor amb informació per als viatgers i càmeres de seguretat. Aquesta instal·lació funcionarà amb energia sostenible generada per plaques fotovoltaiques a la seva coberta.


Les obres han inclòs la reurbanització de la zona, mesures d'integració en l'entorn, la reordenació d'accessos i espais per a millorar la mobilitat, així com la renovació del paviment asfàltic i de la senyalització horitzontal i vertical a l'àmbit de l'actuació. Els treballs, iniciats al maig passat, també han implicat el condicionament d'una altra parada a l'N-420a, en sentit Tarragona, amb la reparació del paviment i les voreres.
Participació