Falset dignifica i modernitza la principal parada de bus del municipi

La nova parada d'autobús disposa de carregadors per a telèfons mòbils, entre altres novetats

Imatge de la renovada parada de bus a Falset.
Imatge de la renovada parada de bus a Falset. | L.S.
21 de novembre del 2023
Actualitzat a les 20:07h
La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha inaugurat la novaparadad'autobusos interurbans a Falset, acompanyada de l'alcalde del municipi, Carlos Brull i Fornt. Amb un pressupost de 670.000 euros, les obres també han inclòs les dues parades situades a l'N-420a.

La consellera ha subratllat que el Govern "aposta clarament pel transportpúblic" amb l'objectiu de "garantir el dret a l'accessibilitat i la mobilitat". Capella ha destacat que la parada és una obra "integrada al territori" i "confortable", amb sistemes d'informació sobre els horaris dels autobusos

Falset disposa ara de tresparadesd'autobusos interurbans, amb serveis per a cinclínies, que compten amb aproximadament 29.000 usuaris anuals. La principal intervenció ha consistit en la renovació total de la paradaprincipal del municipi, ubicada en el sentit Móra d'Ebre de l'N-420a (carrer de Miquel Barceló).

Un espai dignificat

S'ha creat un nou espai amb una vorera ampliada de 135 metres, amb quatre places per a l'estacionament i la sortida dels autobusos, així com un edicle com a zona d'espera per als usuaris. A més, s'han millorat les facilitats per a persones amb mobilitatreduïda i s'han afegit elements de mobiliariurbà, com ara aparcabicicletes, una fontd'aigua, bancs i suportsisquiàtics. S'ha instal·lat un nou enllumenatLED a tot l'àmbit de la parada, i pròximament es plantaranarbres nous.

L'edicle, amb una superfície de 32 m2, ofereix espais per a l'espera, carregadors de telèfons mòbils, un monitor amb informació per als viatgers i càmeres de seguretat. Aquesta instal·lació funcionarà amb energia sostenible generada per plaquesfotovoltaiques a la seva coberta.

Les obres han inclòs la reurbanització de la zona, mesures d'integració en l'entorn, la reordenació d'accessos i espais per a millorar la mobilitat, així com la renovació del paviment asfàltic i de la senyalització horitzontal i vertical a l'àmbit de l'actuació. Els treballs, iniciats al maig passat, també han implicat el condicionament d'una altra parada a l'N-420a, en sentit Tarragona, amb la reparació del paviment i les voreres.