1 de 10
SUCCESSOS

Un operatiu policial descobreix dos tallers mecànics il·legals a Torredembarra

Agents de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van formar part del dispositiu

Imatge d'alguns dels vehicles policials que van participar en l'operatiu conjunt. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Torredembarra | 27 de novembre de 2023 a les 11:12 |
La Policia Local de Torredembarra, de manera conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, ha efectuat una operació conjunta contra establiments que reparaven il·legalment vehicles al polígon Roques Planes del municipi del Baix Gaià. Segons ha informat l'Ajuntament, l'operatiu va tenir lloc el passat 23 d'octubre.

Durant el mateix, els cossos policials van detectar, entre d'altres irregularitats, que dos dels locals inspeccionats no disposaven de la documentació necessària per a exercir l'activitat de taller.


El dispositiu va comptar amb la participació de 22 persones, entre agents dels cossos policials, sotsinspectors del Departament de Treball i operaris de la companyia elèctrica, 8 vehicles i un dron.
 

Diverses irregularitats detectades

L'operació conjunta es va dur a terme després que agents de la Policia Local haguessin observat moviments irregulars de vehicles als voltants d'aquestes naus industrials, per la qual cosa van iniciar una investigació. En aquest sentit, es van detectar quatre establiments que podrien estar exercint il·legalment l'activitat de taller.


Per aquest motiu, el passat 23 d'octubre, es va iniciar una operació conjunta en la qual es van realitzar inspeccions simultànies en aquests establiments i es va poder detectar que dos d'ells no disposaven de la documentació necessària per a exercir l'activitat de taller.

Així mateix, acumulaven gran quantitat de residus, que per la seva alta contaminació ambiental necessiten un procediment de reciclatge específic. També es van detectar diverses infraccions lleus per irregularitats respecte a la vigència en les revisions de la maquinària que utilitzen per a les reparacions, infracció per ús no autoritzat del sòl rural, així com diverses infraccions en la contractació del seu personal.


D'altra banda, es va descobrir que un dels tallers estava connectat il·legalment a la xarxa elèctrica, sense tenir les mesures de seguretat necessàries i cometent un delicte per defraudació de fluid elèctric.

Aquests fets van ser remesos al jutjat de guàrdia del Vendrell, mitjançant diligències judicials, mentre que els tècnics de la companyia elèctrica van desconnectar l'electricitat.
Participació