Nou pas endavant en la connexió de l'aparcament del Barri Antic amb la Muralla de Sant Antoni de Valls

La nova fase preveu l'enderroc d'edificis ruïnosos i la consolidació de l'adoberia, un Bé d'Interès Local

Aparcament del Barri Vell de Valls
Aparcament del Barri Vell de Valls | Cedida
28 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:03h
Pas endavant en la recuperació de la zona de l'Hort del Tondo de Valls. La junta de govern local del mes d'octubre passat va aprovar el plec de clàusules per a la licitació de la 2a fase de les obres. Concretament, en aquesta fase es preveu l'enderroc d'edificis ruïnosos i la consolidació de l'adoberia, un Bé d'Interès Local catalogat a la zona de l'aparcament del Barri Vell.

En el cas del BCIL, la memòria del projecte fet per Eixam Arquitectures especifica que en aquesta fase s’enderrocaran les edificacions del conjunt annexes al cos principal, que ja estan parcialment o totalment enrunades, i l’adoberia es consolidarà. 

El pressupost d’aquesta fase és de 162.986,33 euros (IVA inclòs). El procés d'adjudicació de les obres es durà a terme en els propers mesos i els treballs podrien començar a principis de 2024, amb una durada aproximada de mig any.

Un cop acabada aquesta fase, segons el Pla de Millora Urbana, es farà un pas que connectarà l’aparcament del Barri Antic amb la Muralla de Sant Antoni, amb una zona verda.