1 de 10
Literatura

Es publiquen més de 200 pàgines inèdites de l'obra de Gabriel Ferrater

Edicions 62 publica un recull de tots els escrits que es conserven de l'autor reusenc sobre literatura catalana i altres literatures

L'any 2022 es va dedicar al centenari del naixement del poeta Gabriel Ferrater | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 29 de novembre de 2023 a les 11:50 |
Edicions 62 publica, aquest dimecres 29 de novembre, "Papers sobre literatura", un recull de tots els escrits que es conserven de Gabriel Ferrater sobre literatura catalana i altres literatures, molts d’ells desconeguts fins ara.

L’obra inclou més de 200 pàgines que no s’havien pogut llegir en cap volum de Ferrater, i amb un ampli apartat de notícies sobre els textos, que detallen l’origen i les circumstàncies de cadascun.


Per tant, són nombrosos els textos fins ara inèdits o mal coneguts. Es tracta d'escrits heterogenis amb articles, pròlegs, entrades de diccionari, contribucions a llibres d’altri, cartes públiques o privades, notes de lectura o apunts de diari.

Literatura catalana i altres literatures

Aquest volum d’ara recull, a la primera part, tots els escrits que es conserven de Ferrater sobre literatura catalana: sobre Ausiàs March, la Renaixença, Maragall, Carner (incloent-hi un llarguíssim inèdit), Riba, Foix, Pla, Vinyoli i alguns escriptors joves, i també sobre ell mateix.

La segona part aplega ressenyes, articles i pròlegs sobre altres literatures, molts d’ells desconeguts fins ara.
Participació