Es publiquen més de 200 pàgines inèdites de l'obra de Gabriel Ferrater

Edicions 62 publica un recull de tots els escrits que es conserven de l'autor reusenc sobre literatura catalana i altres literatures

L'any 2022 es va dedicar al centenari del naixement del poeta Gabriel Ferrater
L'any 2022 es va dedicar al centenari del naixement del poeta Gabriel Ferrater | Cedida
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:51h
Edicions 62 publica, aquest dimecres 29 de novembre, "Papers sobre literatura", un recull de tots els escrits que es conserven de Gabriel Ferrater sobre literatura catalana i altres literatures, molts d’ells desconeguts fins ara.

L’obra inclou més de 200 pàgines que no s’havien pogut llegir en cap volum de Ferrater, i amb un ampli apartat de notícies sobre els textos, que detallen l’origen i les circumstàncies de cadascun.

Per tant, són nombrosos els textos fins ara inèdits o mal coneguts. Es tracta d'escrits heterogenis amb articles, pròlegs, entrades de diccionari, contribucions a llibres d’altri, cartes públiques o privades, notes de lectura o apunts de diari.

Literatura catalana i altres literatures

Aquest volum d’ara recull, a la primera part, tots els escrits que es conserven de Ferrater sobre literatura catalana: sobre Ausiàs March, la Renaixença, Maragall, Carner (incloent-hi un llarguíssim inèdit), Riba, Foix, Pla, Vinyoli i alguns escriptors joves, i també sobre ell mateix.

La segona part aplega ressenyes, articles i pròlegs sobre altres literatures, molts d’ells desconeguts fins ara.