El Port de Tarragona viurà un «Nadal de Somni»

Les festes de Nadal donaran el tret de sortida aquest divendres a la tarda amb l'encesa de llums al Serrallo i al Moll de Costa

La llum serà la gran protagonista de les festes de Nadal al Port de Tarragona.
La llum serà la gran protagonista de les festes de Nadal al Port de Tarragona. | Port de Tarragona
29 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:57h
El Port de Tarragona ha presentat aquest dimecres 29 de novembre el programa d'actes que ha preparat l'organisme per celebrar les festes de Nadal. La programació, que arrencarà aquest divendres 1 de desembre i s'allargarà fins al 6 de gener, porta el títol de 'Nadal de Somni' i inclou prop d'un centenar d'activitats.

L'acte que donarà el tret de sortida al programa serà l'encesa de l'Arbre de Nadal i de les llums del Serrallo i del Moll del Costa. Serà aquest divendres 1 de desembre, a les 19.30 hores, a la plaça de l'Església del Serrallo. En aquest sentit, el director de Port Ciutat, Xavier Fähndrich, ha explicat que "s'engalanaran tots els carrers i espais, que estaran units per un riu de llum".
 

El Port de Tarragona ha presentat aquest dimecres la programació 'Nadal de Somni'. Foto: Antonio Ramos


La festa inaugural es completarà amb un espectacle de ball de la Jove Cia de Dansa Arantxa Sagardoy, inspirat en 'El Trencanous' de Txaikovski, una xocolatada popular i un castell de focs artificials.

La llum serà una de les protagonistes del 'Nadal de Somni' del Port, ja que la il·luminació de carrers i places es completarà amb l'espai 'El bosc encantat', ubicat davant del Museu del Port, i l'exposició 'Un Mar de llum', al Tinglado 2.
 

Gairebé un centenar d'actes

El programa 'Nadal de somni' recull prop d'un centenar d'activitats, que inclouen el circ, la màgia, la música o els contes, entre altres. En aquest sentit, Fähndrich ha assenyalat que "la programació aposta per creadors i artistes locals, un fet que es permet mantenir el llum del Port de Tarragona amb la ciutat i amb territori".

El Concert de Nadal tindrà lloc el 23 de desembre, a les 20 hores, i anirà a càrrec de les germanes Judit i Meritxell Neddermann. Les dues cantants, acompanyades de Ferran Savall o les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno, oferiran un concert de nadales populars inspirades en el seu treball 'Present. La cita serà al Tinglado 1 amb entrada gratuïta a través d'Entradium.

La responsable del Teatret del Serrallo, Sandra Coloma, ha explicat que aquest 'Nadal de Somni' "és creatiu, enriquidor, sorprenent i sostenible". Els dies forts de les festa de Nadal al Port de Tarragona seran del 27 al 30 de desembre, amb l'obertura del Magatzem Reial i la Fàbrica de Joguines al Tinglado 1 i al Refugi 1 del Moll de Costa.

La programació també inclou propostes com l'exposició 'Un Mar de Llum', el Mercadet de Nadal al Passeig dels Estels, el Nadal Gastronòmic o el Bicisboges. La solidaritat també tindrà un paper rellevant, amb la visita del vaixell d'Open Arms, del 5 al 8 de desembre, o la Marató de TV3, el diumenge 17 de desembre.