1 de 10

El Port de Tarragona viurà un «Nadal de Somni»

Les festes de Nadal donaran el tret de sortida aquest divendres a la tarda amb l'encesa de llums al Serrallo i al Moll de Costa

La llum serà la gran protagonista de les festes de Nadal al Port de Tarragona. | Port de Tarragona
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 29 de novembre de 2023 a les 12:50 |
El Port de Tarragona ha presentat aquest dimecres 29 de novembre el programa d'actes que ha preparat l'organisme per celebrar les festes de Nadal. La programació, que arrencarà aquest divendres 1 de desembre i s'allargarà fins al 6 de gener, porta el títol de 'Nadal de Somni' i inclou prop d'un centenar d'activitats.

L'acte que donarà el tret de sortida al programa serà l'encesa de l'Arbre de Nadal i de les llums del Serrallo i del Moll del Costa. Serà aquest divendres 1 de desembre, a les 19.30 hores, a la plaça de l'Església del Serrallo. En aquest sentit, el director de Port Ciutat, Xavier Fähndrich, ha explicat que "s'engalanaran tots els carrers i espais, que estaran units per un riu de llum".

 

El Port de Tarragona ha presentat aquest dimecres la programació 'Nadal de Somni'. Foto: Antonio Ramos


La festa inaugural es completarà amb un espectacle de ball de la Jove Cia de Dansa Arantxa Sagardoy, inspirat en 'El Trencanous' de Txaikovski, una xocolatada popular i un castell de focs artificials.


La llum serà una de les protagonistes del 'Nadal de Somni' del Port, ja que la il·luminació de carrers i places es completarà amb l'espai 'El bosc encantat', ubicat davant del Museu del Port, i l'exposició 'Un Mar de llum', al Tinglado 2.
 

Gairebé un centenar d'actes

El programa 'Nadal de somni' recull prop d'un centenar d'activitats, que inclouen el circ, la màgia, la música o els contes, entre altres. En aquest sentit, Fähndrich ha assenyalat que "la programació aposta per creadors i artistes locals, un fet que es permet mantenir el llum del Port de Tarragona amb la ciutat i amb territori".


El Concert de Nadal tindrà lloc el 23 de desembre, a les 20 hores, i anirà a càrrec de les germanes Judit i Meritxell Neddermann. Les dues cantants, acompanyades de Ferran Savall o les germanes Ahyvin i Ahylin Bruno, oferiran un concert de nadales populars inspirades en el seu treball 'Present. La cita serà al Tinglado 1 amb entrada gratuïta a través d'Entradium.

La responsable del Teatret del Serrallo, Sandra Coloma, ha explicat que aquest 'Nadal de Somni' "és creatiu, enriquidor, sorprenent i sostenible". Els dies forts de les festa de Nadal al Port de Tarragona seran del 27 al 30 de desembre, amb l'obertura del Magatzem Reial i la Fàbrica de Joguines al Tinglado 1 i al Refugi 1 del Moll de Costa.


La programació també inclou propostes com l'exposició 'Un Mar de Llum', el Mercadet de Nadal al Passeig dels Estels, el Nadal Gastronòmic o el Bicisboges. La solidaritat també tindrà un paper rellevant, amb la visita del vaixell d'Open Arms, del 5 al 8 de desembre, o la Marató de TV3, el diumenge 17 de desembre.
Participació