1 de 10
JUDICIAL

Absolts els acusats d'un abús grupal a una noia a Cambrils l'any 2019

La jutgessa de l'Audiència de Tarragona considera que no s'han pogut provar els fets

El judici es va celebrar l'octubre de 2022 a l'Audiència de Tarragona. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 1 de desembre de 2023 a les 12:15 |
L'Audiència de Tarragona ha absolt els tres homes acusats de violar en grup una noia a Cambrils, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ACN. Els fets es remunten al 24 de juny del 2019 quan després de passar la nit en una discoteca de Salou, un grup de joves va decidir seguir la festa a casa d'un dels acusats, al barri de Vilafortuny (Cambrils).

Allà, tres homes d'entre 20 i 26 anys i una dona van acabar en una habitació. Segons la jove, que va denunciar els fets, va ser víctima de violació, mentre que pels homes la relació va ser consentida. El cas es va jutjar la tardor de l'any passat i la jutgessa ha determinat que no hi ha elements que permetin provar l'acusació. La sentència es pot recórrer al TSJC.

 

"Impossibilitat de determinar com van succeir els fets objecte de l'acusació"

"Sorgeixen forts i poderosos dubtes que impedeixen arribar a la convicció sobre la certesa dels fets denunciats", exposa la jutgessa, que conclou que "aquest tribunal s'ha vist davant la impossibilitat de determinar com van succeir els fets objecte de l'acusació" així com la participació que van tenir els acusats.

En aquest sentit, la magistrada afegeix en la seva sentència que "sobretot per la mateixa declaració de la denunciant que segueix afirmant que no és conscient com van succeir els fets" aquell dia.


"En relació amb les declaracions dels acusats i de les proves pericials biològiques, si bé es podria inferir que hi va haver relacions sexuals, no aporten claredat a la mecànica consentida o inconsentida de les relacions", detalla la jutgessa.

De fet, en el judici, els acusats van reconèixer haver practicat sexe amb la dona. En la sentència, la magistrada indica que la denunciant va reconèixer haver escrit missatges de Whatsapp dient "holins" i una emoticona amb la cara somrient a un dels homes, hores després dels fets.
Participació