1 de 10
MOBILITAT

Tarragona segueix reduint l'aparcament gratuït: pinten de verd la zona de Joan XXIII

L'EMT inicia la transformació de 1.125 places de zona blanca en zona verda

Imatge aèria de la zona de Joan XXIII de Tarragona. | Marc Colilla/Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 4 de desembre de 2023 a les 13:43 |
Tarragona continua reduint les places d'aparcament gratuït a la via pública. L'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha anunciat que aquesta setmana està previst actuar a la zona de Joan XXIII, pintant de verd les actuals zones blanques. La previsió és que la zona verda d'estacionament regulat es posi en marxa durant el mes de febrer de 2024. En aquest sentit, 1.125 places d'aparcament queden afectades per la decisió del govern municipal.

Els carrers afectats per aquestes actuacions són: Jaume Vidal i Alcover, Guillem Oliver, Artur Bladé, Aurèlia Capmany, Pont i Gol, Ramon i Nogués, Ernest Vilches, Josep M Terrassa, Joan Pau II, P M Alomà, Maternitat d'Elna, Jose P Vives i Salas, Francolí / Joan Salvat, Arquebisbe R Torrudella, Joan Ruiz i Porta, Macià Mallol, Rossa Venes, plaça Joan Miró, Ramon Nin, Goya, Roig de Bergadà, Covadonga, Josep M Terrassa, Pau Claris i Joan B Plana.


Aquesta no serà la darrera conversió de zones blanques en zones verdes, ja que durant el primer semestre del 2024 està previst que es facin actuacions al sector Arrabassada, Llevant, la zona de platges i el sector Nord.
 

Afavorir la rotació dels vehicles i facilitar l'aparcament del veïnat de la zona de Joan XXIII

La consellera de Mobilitat i presidenta de l'Empresa Municipal de Transports, Sonia Orts, ha justificat la decisió assegurant que "l'objectiu és afavorir la rotació dels vehicles i facilitar l'aparcament del veïnat de la zona de Joan XXIII. Ens hem reunit prèviament a les associacions veïnals per tal de facilitar la informació dels inicis dels treballs".


Tanmateix, la presidenta de l'EMT comenta que "per tal que els residents puguin sol·licitar el distintiu d'aparcament en zona verda, s'informarà amb antelació als veïns i veïnes sobre la data concreta d'inici de funcionament de la nova zona regulada".
 

Pàrquing dissuasiu de Guillem Olivé amb 388 places

El nou aparcament dissuasiu al carrer de Guillem Olivé, just darrere de l'Escola Tarragona i l'Hospital Joan XXIII, serà una realitat a partir del pròxim dimecres 13 de desembre.


Amb la seva posada en marxa se sumen 388 places de zona taronja en 1,5 hectàrees de superfície.
Participació