1 de 10
Successos

Aturen un camió en un control a l'AP-7 a Constantí i hi troben grans quantitats de droga

La investigació continua oberta i se sospita que l'individu tenia la intenció de transportar la droga des d'Espanya a Itàlia

Imatge de la càrrega de droga amagada que transportava. | Mossos
per TarragonaDigital, Constantí | 8 de desembre de 2023 a les 10:34 |
Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 5 de desembre un home de 54 anys a Constantí, acusat d'un delicte contra la salut pública.
 
Els fets van tenir lloc en un control rutinari al migdia del dia 5 de desembre. Una patrulla de trànsit va aturar un camió en el marc d'un control de transports a l'AP-7 en direcció a Barcelona. Durant les inspeccions, els agents van descobrir que el conductor del camió, de 54 anys, no disposava de la targeta de transport ni de cap autorització equivalent. A més, van observar que el tacògraf del vehicle registrava més quilòmetres dels que havien estat declarats el dia anterior, el 4 de desembre.


Quan van interrogar el detingut sobre la procedència de la càrrega, aquest va assegurar que desconeixia l'origen dels paquets i el material que transportava. Davant les incongruències de les seves declaracions, la Unitat d'Investigació de Tarragona va ser alertada per realitzar les comprovacions pertinents.

Els investigadors es van traslladar al lloc dels fets i van decidir conduir el camió fins al polígon industrial de Constantí per inspeccionar i verificar la càrrega. Mitjançant un escorcoll amb la participació de la Unitat Canina, es van descobrir 35 palets amb caixes de cartó buides, algunes de les quals contenien paelles i focus de llum.

Les dimensions del camió no quadraven

En el procés de buidatge del camió, els Mossos d'Esquadra van notar que les dimensions exteriors de la caixa del remolc no coincidien amb les dimensions interiors, cridant l'atenció dels agents. Després de minucioses investigacions, es va descobrir un amagatall d'aproximadament un metre entre la cabina i el remolc del camió. En aquest espai ocult, reforçat amb ferros i material aïllant, es van localitzar bosses que contenien paquets de cabdell de marihuana d'un quilogram, tot preparat per a la distribució.


A més, es va trobar una maleta amb paquets d'haixix amb un pes d'uns 41 kg al buit. El valor total de la droga confiscada en el mercat il·lícit es calcula que supera els 200.000 euros. Davant les evidències incriminatòries, els investigadors van procedir a la detenció del conductor del camió per tràfic de drogues.

L'arrestat ha comparegut aquest divendres davant del jutjat en funció de guàrdia de Tarragona. Segons les investigacions, sembla que l'individu tenia la intenció de transportar la droga des d'Espanya a Itàlia, fet que el vincula al tràfic internacional de drogues. El cas es manté obert, i no es descarten altres detencions.
Participació