S'aprova la modificació urbanística per a l'ampliació del celler modernista de Rocafort de Queralt

L’actual celler modernista de Cèsar Martinell data de 1918.

El Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt
El Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt | Cedida
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:30h
Pas endavant per a la nova vida del celler cooperatiu de Rocafort de Queralt. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat la modificació del planejament urbanístic de l'edifici.

Concretament, la modificació qualifica com a sòl urbà industrial una parcel·la propera al celler cooperatiu per permetre l’ampliació d’aquesta activitat, adaptant-la a les necessitats actuals. En aquest sentit, l’activitat vitivinícola es traslladarà al nou edifici, que serà semisoterrat i es plantarà vinya per mantenir la imatge agrícola del conjunt.

Una obra de Cèsar Martinell

L’actual celler modernista de Cèsar Martinell, que data de 1918, quedarà alliberat de l’activitat productiva i es rehabilitarà per transformar-lo en un espai cultural per a la divulgació del món del vi i les vinyes. Ambdues operacions esdevenen oportunitats de dinamització del poble, posada en valor del patrimoni històric i artístic, i de creació de llocs de treball.

El canvi en el planejament, aprovat inicialment la setmana passada, generarà també una zona verda lineal que connectarà el celler amb els equipaments esportius municipals de les Forques.