El Parc de Nadal de Reus incorpora una Zona Jove adreçada d'11 a 17 anys

Les instal·lacions de FiraReus acolliran del 27 de desembre al 4 de gener més de 60 activitats per a tota la família

El Parc de Nadal obrirà portes a les instal·lacions de FiraReus del 27 de desembre al 4 de gener
El Parc de Nadal obrirà portes a les instal·lacions de FiraReus del 27 de desembre al 4 de gener | Ajuntament de Reus
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:36h
El Parc de Nadal de Reus tornarà a obrir portes per la seva 43a edició a les instal·lacions de FiraReus, al Tecnoparc, del 27 de desembre al 4 de gener. Enguany el Parc de Nadal incorpora una oferta renovada amb més de 60 activitats i una Zona Jove, dirigida als adolescents d’11 a 17 anys, com a principal novetat.

L’altra novetat important és l’aposta per activitats més transversals i renovades, dirigides a tota la família, i el canvi d’ubicació de la zona infantil de ludoteca, que s’amplia i trasllada per oferir un espai més ampli, tranquil i amb major nombre d’activitats per als més petits de la casa.

Una vintena d’entitats, empreses i organismes participen activament enguany del Parc de Nadal per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos de les famílies. El Parc estarà obert de 15 a 21 hores, a excepció del 31 de desembre que romandrà tancat i l'1 de gener que serà de 16 a 21 hores.

Protagonisme femení i del jovent

Enguany l’eix temàtic dels projectes presentats per les entitats ha estat les dones influencers. Una temàtica que s’ha escollit per posar de manifest la influència profunda de les dones en la societat al llarg dels anys, com a líders i pioneres en diferents àmbits, així com les seves aportacions a la història de la humanitat en general i de la ciutat de Reus, en particular.   

A més, per primer cop obrirà les portes la Zona Jove, que inclou una completa oferta d’oci per als joves d'11 a 17 anys, gestionada pel Casal Jove de la Palma. Aquesta és una aposta per crear un espai exclusiu pels adolescents, on se sentin còmodes i a gust; envoltats de joves com ells i on puguin realitzar activitats creatives, tecnològiques, lúdiques, divertides i també artístiques.

Aquesta zona busca oferir als joves una experiència d’oci adequada als seus interessos. S’ha comptat amb la participació de tres entitats juvenils que dinamitzaran alguns dels espais com són Irasshai, l’Associació de jugadors i jugadores de rol de Reus, l’Esplai l’Albada i amb els joves referents dels instituts del projecte EPI Jove com a voluntaris.

Activitats i tallers

Les activitats que es podran trobar a la Zona Jove són un taller de serigrafia, un taller de disseny i impressions 3D, una pista americana amb diferents obstacles, un espai immersiu amb diferents videojocs, una zona de jocs de taula i rol -competicions i altres reptes-, un escape room o un taller de cuina.

A més, hi haurà un escenari amb taller de DJ i una silent disco, a més d'actuacions i exhibicions en directe; un espai terrassa, i un espai "pop-up" ple de sorpreses i tallers exprés. Tota la programació es podrà consultar al punt d'informació juvenil, on també es faran les inscripcions als tallers.

Alhora, els membres del projecte EPI Jove duran a terme una recollida solidària de joguines per a les entitats del tercer sector Reus Refugi i Fundació Mossèn Frederic Bara. Al mateix espai, tots els assistents podran crear el seu record del Parc de Nadal 2023 amb un photobooth 360.

Entrades i descomptes

Els preus incorporen una modificació respecte als anys anteriors per a reduir el cost per a les famílies. Només pagarà el públic de 2 a 17 anys i amb cada menor podran entrar 2 adults acompanyants de forma gratuïta. El preu de l'entrada serà de 4 euros

Les entrades es podran adquirir en línia al portal inscripcions.reus.cat o presencialment, al mateix parc. Els joves tindran un 25% de descompte en el preu d’entrada amb la Targeta Jove de Reus, que es pot fer gratuïtament al Casal de Joves.

També s'aplicaran els descomptes habituals: famílies nombroses, famílies monoparentals, titulars de targeta acreditativa de persones amb discapacitat, titulars del Carnet Jove de la Generalitat i Titulars de la Targeta Daurada amb un import de 3 euros (IVA inclòs) i també per la compra de 10 o més entrades el preu establert és de 3 euros (IVA inclòs).

Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14.30 a 21.45 hores, del 27 de desembre al 4 de gener.

Hàbits saludables

En col·laboració el Hub Foodtech and Nutrition, el Parc de Nadal incorpora enguany un estand on es farà difusió dels hàbits d'alimentació saludable i es portaran a terme tallers de berenars saludables en els quals els més petits aprendran cada dia algunes receptes senzilles i nutritives.

En la línia de fomentar les noves vocacions tecnològiques i la innovació entre els infants també es portarà a terme un taller de petits enginyers, promogut per la Regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement.

Nova oferta exterior

Les activitats a la zona exterior també s’han enriquit amb nova oferta d’aventura, kàrting i inflables per a ampliar activitats de lleure què, per motius d’espai, no caben a l’espai inferior, de manera que es continua apostant per la consolidació de l’espai exterior amb ofertes atractives d’activitat i sense cost afegit per als usuaris.

D’altra banda, s’incorpora un nou format en el disseny d'activitats de la zona interior amb la combinació de tallers, activitats formatives i més activitats de lleure per a garantir una oferta més diversa i ajustada a tots els gustos. Les noves activitats seran, entre d’altres, les ulleres de realitat virtual, el rocòdrom i alguna sorpresa més.

L’edició d’enguany tornarà a ocupar la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats i l’amplia zona exterior del recinte. Actuacions, cercaviles i la zona d’atraccions complementaran les actvitats i tallers.

Atenció a la diversitat

El vessant solidari del Parc i l’atenció a la diversitat es consoliden, d’una banda, amb el servei d’acompanyament i suport als visitants amb necessitats especials perquè gaudeixin del Parc.

De l'altra, comptarà amb la participació d’entitats com l’Associació Supera’t de persones amb TEA de Reus, i el Càmping Serra de Prades en col·laboració amb AFANOC, que gaudiran d’un espai per divulgar la seva tasca.

Un any més, les persones amb trastorn de l'espectre autista o altres necessitats especials disposaran d’una hora tranquil·la els dies 29/12 i 2/01 de 15 a 16 h on podran experimentar durant una hora amb el mínim de soroll, música i il·luminació, i reduir així l'estrès que provoca el tràfec dels esdeveniments a diferents col·lectius.