1 de 10
ESPAIS PÚBLICS

Talen els arbres en mal estat del carrer Ramón y Cajal de Tarragona

La Brigada Municipal ha retirat els vuit arbres considerats «perillosos per als vianants»

Un dels arbres talats al carrer Ramón y Cajal de Tarragona per la Brigada Municipal. | Eloi Tost/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de gener de 2024 a les 11:18 |
La Brigada Municipal de Tarragona ha talat aquest dimarts al matí vuit oms del carrer Ramón y Cajal que es trobaven en mal estat i podien ser un risc per als vianants i vehicles. En les diferents revisions periòdiques que fan els tècnics de Parcs i Jardins van detectar aquests exemplars que presentaven diferents patologies, considerant-los "perillosos per als vianants".

"Les principals són que estan podrits per dins. Pot ser per causes pròpies de l'arbre, per ferides d'una poda o per altres externes que tenen a veure amb els éssers humans, com tocs de cotxes o camions o la contaminació; i s'han de talar perquè no hi hagi una caiguda en un futur pròxim", ha explicat el conseller d'Espai Públic, Guillermo García.


A partir de la setmana que ve els oms podats se substituiran per ligustrums. "Durant dos mesos estarem replantant uns 350 arbres a vies urbanes, parcs i jardins", ha concretat.
 

Revisió de les palmeres de la ciutat

García també ha detallat que arran de la caiguda d'una palmera a Barcelona que va causar la mort d'una dona el passat estiu, es va procedir a revisar les 150 palmeres que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, només va caldre intervenir en tres casos.


En aquest mateix àmbit, cal recordar que el Port de Tarragona també va revisar les palmeres de la seva façana marítima, retirant-ne una desena.
Participació