1 de 10
COSTA DAURADA

Aturem Hard Rock assegura que Acció Climàtica té problemes per encaixar el projecte a la normativa

La plataforma es reuneix amb el Departament i assegura que no els han donat terminis d'aprovació del PDU

Terrenys on s'ha d'ubicar el complex de Hard Rock de Salou i Vila-seca. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Barcelona | 31 de gener de 2024 a les 14:45 |
La plataforma Aturem Hard Rock ha afirmat aquest dimecres 31 de gener que el Departament d'Acció Climàtica té una "impossibilitat molt clara" per encaixar el projecte a la normativa "si no canvia radicalment". El col·lectiu s'ha reunit amb responsables del Departament i en sortir de la trobada han explicat que des de l'administració no els han donat terminis sobre l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de permetre desenvolupar el complex.

Eloi Redón, portaveu d'Aturem Hard Rock, ha assenyalat que "aspectes com la connectivitat ecològica segueixen pendents de ser millorats". En aquest sentit, Redón ha afegit que "si porten tres anys intentant modificar un PDU i els informes segueixen sent desfavorables, és el moment d'enterrar aquest projecte d'una vegada per totes".

 

"Hard Rock no es pot fer"

La també portaveu de la plataforma, Anna Recasens, ha afirmat que "Hard Rock no es pot fer" per les dificultats d'adaptar el projecte a les exigències tècniques mediambientals i de seguretat química. "Fa més de tres anys que s'intenta modificar el PDU. Això vol dir que fa tres anys que s'està mirant de fer modificacions a mida de grans inversors per quadrar un projecte insostenible a tots els nivells", ha manifestat.

Per això, des de la plataforma han reclamat al Govern "enterrar" definitivament la iniciativa. Recasens ha afegit que "demà la meitat del país entra en emergència per sequera, mentre el Govern no s'oposa a un projecte amb una piscina de grans dimensions i un hotel gegant amb el consum d'aigua que comporta, i amb l'impacte social, econòmic i ecològic que tindrà sobre el nostre territori".


Alhora, han reivindicat que ha estat "la mobilització popular" qui ha frenat fins ara el complex, que per l'entitat és "nociu i destructor".
Participació