1 de 10
Empresa

El Consell de Seguretat Nuclear valida «amb condicions» el desmantellament de la plataforma Casablanca

El pla va ser presentat per Repsol per desmantellar parcialment la plataforma petrolífera ubicada a la costa tarragonina

Vista aèria general de la plataforma petrolífera Casablanca, davant la costa del delta de l'Ebre i de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 31 de gener de 2024 a les 18:21 |
El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha emès una valoració positiva amb límits i condicions sobre el pla de desmantellament parcial dels pous petrolífers submarins de la plataforma Casablanca, ubicada a la costa tarragonina i sense funcionament des de l'any 2021.

El pla presentat per Repsol Investigaciones Petrolíferas SA (Ripsa), titular de la plataforma, inclou el segellament i abandonament definitiu dels vuit pous submarins vinculats a l'explotació marina de producció d'hidrocarburs. L'informe del CSN detalla els límits i les condicions imposats a Repsol en relació amb les propostes d'actuació per a la "protecció radiològica i vigilància de les possibles exposicions a la radiació natural present en els materials residuals que es generin del desmantellament".


La plataforma Casablanca està ubicada a 44 quilòmetres mar endins de la costa de Tarragona i va interrompre l'explotació l'any 2021. La sol·licitud de Repsol al CSN va ser presentada per complir amb la declaració d'impacte ambiental, que ja especificava la necessitat que el titular presentés un pla de desmantellament validat per l'organisme nuclear.

L'últim procés d'adaptació de les nuclears d'Ascó

D'altra banda, el CSN també ha "informat favorablement, amb una condició" sobre la sol·licitud presentada per l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) per adaptar les especificacions tècniques de funcionament de les centrals d'Ascó I i Ascó II a l'estàndard de la Comissió Reguladora Nuclear dels Estats Units. Segons el CSN, aquesta instal·lació és l'última de les centrals nuclears espanyoles que completa aquest procés d'adaptació, que ha durat més de cinc anys.
Participació