1 de 10
Obres

Instal·laran semàfors per a vianants al pas de tren d'accés al Moll de Costa de Tarragona

El Port de Tarragona vol millorar la seguretat per als vianants en aquest accés a la zona portuària

L'augment del pas de vianants ha propiciat la instal·lació dels semàfors. | Antonio Ramos
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de febrer de 2024 a les 09:37 |
El Port de Tarragona impulsa noves mesures de seguretat a la rotonda del Moll de Costa mitjançant una licitació per a la instal·lació de nous semàfors ferroviaris destinats exclusivament als vianants. Aquesta iniciativa preveu la incorporació de quatre semàfors en punts on fins ara només n'hi havia per a vehicles per reduir el perill que suposa per als vianants el pas del tren en l'operativa d'entrada o sortida de les instal·lacions portuàries.

Amb un pressupost estimat de 96.327,99 euros (sense IVA), aquesta millora té com a objectiu reforçar la seguretat dels vianants a la rotonda d'accés al Moll de Costa. Un dels accessos ferroviaris al Port de Tarragona, situat a la rotonda del Moll de Costa, disposa de senyalització lluminosa i acústica a tots els ramals que conflueixen per a vehicles, però amb l'augment de vianants circulant també en aquell punt ha fet que l'Autoritat Portuària de Tarragona hagi considerat millorar la senyalització mitjançant la instal·lació de semàfors ferroviaris per a vianants.


Les obres a realitzar són, essencialment, la connexió als mòduls de control existents amb la nova senyalització. Dins d'aquestes actuacions s'aprofitaran, sempre que sigui possible, les canalitzacions existents. Així mateix, serà necessària la construcció de petites fonamentacions per a la col·locació dels pals on aniran els senyals lumínic-acústiques amb tecnologia LED. En total, un cop s'iniciï l'obra, s'espera que tingui una duració de quatre mesos.
Participació