1 de 10

Doble presentació de llibres castellers aquest dimarts a Tarragona

L'Antiga Audiència de Tarragona acull la presentació de 'L’última frontera' de Jordi Andreu i del setè volum de l’Enciclopèdia Castellera

per Antonio Ramos Llauradó, 22 de març de 2022 a les 08:58 |

Aquest dimarts, a partir de les 19 hores, la sala d'actes de l'Antiga Audiència de Tarragona és l'escenari d'una doble presentació de llibres castellers. L'emblemàtic edifici acollirà la presentació del llibre 'L’última frontera. Els 3 de 9 sense folre de Santa Úrsula: una gesta llegendària' de Jordi Andreu i del setè volum de l’Enciclopèdia Castellera, codirigit per Xavier Brotons i Guillermo Soler. 

 

La presentació estarà conduïda per la periodista Aina Mallol i comptarà amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i els autors Jordi Andreu i Guillermo Soler.

 

L'entrada a l'acte és gratuïta, tot i que està limitada a la capacitat de la sala.

 

El darrer volum de l'Enciclopèdia Castellera

El setè volum de l’Enciclopèdia Castellera serà el darrer de la col·lecció iniciada el 2017, esdevenint un diccionari biogràfic que recorre els castells des dels seus inicis fins a l’any 2000. Aquest diccionari inclou més de 400 entrades biogràfiques, majoritàriament, de formacions castelleres i dels seus protagonistes, però també d’altres persones implicades en el món casteller. 

 

Pel que fa al llibre 'L’última frontera. Els 3 de 9 sense folre de Sant Úrsula: una gesta llegendària', Jordi Andreu analitza la consecució dels primers 3 de 9 sense folre carregats per les dues colles dels Xiquets de Valls durant la Diada de Santa Úrsula del 2019. A més, la publicació compta amb un estudi crític sobre un hipotètic 3 de 9 sense folre aconseguit al segle XIX.

Participació