1 de 10

Ematsa llença una enquesta per conèixer els hàbits de consum d'aigua de l'aixeta

Té l'objectiu d'augmentar el consum per ús de boca

per Albert Fuertes, 8 d'abril de 2022 a les 08:46 |

El debat entre el consum d'aigua de l'aixeta o embotellada és molt comú. Tot i això, cada cop més, el propòsit és que la gent augmenti el consum d'aigua de l'aixeta.

Per això, per tal de conèixer els hàbits de consum d'aigua de l'aixeta de la població, l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona ha llençat una enquesta ciutadana. En aquest sentit, es vol saber aquests hàbits de la població de Tarragona, els Pallaresos, la Canonja i el Catllar.

El president de la companyia, Jordi Fortuny, ha explicat «la qualitat de l’aigua que distribuïm és inqüestionable, l’aigua de l’aixeta compleix totes les garanties sanitàries i és un dels aliments que passa més controls fins a arribar al consumidor, ara ens proposem saber quina percepció en té la població».

Un dels objectius principals que té Ematsa «és augmentar el consum per ús de boca perquè les dades ens indiquen uns nivells baixos i volem saber per què i extreure conclusions que ens permetin impulsar accions per augmentar-ne l’ús». 

L’enquesta, digital i anònima, està disponible a la web d'Ematsa i té una durada aproximada de sis minuts i consta d’una sèrie de preguntes per conèixer quin tipus de consum fa la ciutadania i com valora l’aigua de l’aixeta. Durant tres mesos es recolliran les dades de manera agregada i segmentada per zona d’abastament.  

El consum d'aigua de l'aixeta, un repte global 

Augmentar el consum d’aigua de l’aixeta és un propòsit que s’ha fixat la Unió Europea. Una missió que es vol aconseguir a tots els països membres i les polítiques van encaminades cap a garantir-ne la sostenibilitat i l’accés universal i incrementar la transparència al voltant de la gestió del recurs.

Una finalitat que alhora també persegueix la reducció del plàstic d’un sol ús. És en aquest context que Ematsa engega aquesta enquesta ciutadana. Al mateix temps, la companyia d’aigües ha impulsat un conveni amb la URV per incorporar un doctorant industrial que aporti solucions per la millora organolèptica de l’aigua. 

Garantir l’accés universal a l’aigua és un dels principals objectius de la companyia que recull el VIA2030, el full de ruta per als propers deu anys.  El pla estableix les línies d’acció per seguir prestant un servei essencial, eficaç i eficient preservant l’entorn. 

Participació