1 de 10

El 41è Festival Internacional Pau Casals rememorarà el vincle del Mestre amb el Vendrell

S'ha programat un concert a la plaça Nova, per recordar el que Casals va fer el 1927

per Marc Guitart, 10 de maig de 2022 a les 16:18 |

El Festival Internacional de Música Pau Casals viurà aquest estiu la seva 41a edició, amb actuacions entre els dies 9 i 22 de juliol. El certamen, que s'ha presentat aquest dimarts 10 de maig a l'Auditori Pau Casals, explorarà el vincle del Mestre amb el seu el Vendrell natal.

 

'Pau Casals al Vendrell' és el títol de l'eix temàtic escollit per aquest any. Una de les actuacions destacades serà la que es farà a la plaça Nova el 19 de juliol. Serà una manera de recordar el concert que Casals va oferir amb la seva orquestra el 1927 al mateix lloc.

 

Segon concert a la plaça Nova

Aquesta idea ja es va impulsar el 2020, per bé que les restriccions pel coronavirus van fer que l'assistència estigués molt limitada. Aquest any, es vol comptar amb una presència més gran d'espectadors al centre de la ciutat. El concert anirà a càrrec dels músics de cambra del projecte Marlboro, engegat el passat 2021.

 

Són joves talents d'arreu del món que treballen sota la batuta de músics com Alexander Janiczek i Lily Francis, i Jonathan Brown i Erica Wise. Interpretaran peces de Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Brahms o Ravel, entre altres. També l'església parroquial acollirà un concert d'orgue de Lorenzo Ghielmi, que estarà dedicat a Bach.

 

El festival comptarà amb una programació amb una àmplia varietat d'artistes nacionals i internacionals. Alguns dels més destacats seran els del violoncel·lista Daniel Müller Schott amb la pianista Annika Treutler (16 juliol) o el d’Edgar Moreau amb Louis Lortie al piano i Paul Meyer al clarinet (21 juliol). També el Quartet Casals actuarà al festival (12) per celebrar la rehabilitació del Museu Pau Casals.

 

Com en altres edicions, també es faran projeccions relacionades amb el Mestre. Les entrades es podran adquirir els dies 25, 26 i 27 de maig i els divendres no festius al matí a l’Escola de Música Pau Casals. Els dies que hi hagi concert es podran comprar una hora abans de l'espectacle a l’Auditori Pau Casals.

Participació