1 de 10

Els veïns del Puig del Vendrell demanen explicacions per la mort dels ànecs

Des del Consell Comarcal confirmen que es va detectar una fuita en un col·lector del polígon Els Masets de Bellvei

per Marc Guitart, 16 de juny de 2022 a les 09:46 |

Des de l'associació de veïns del Puig i el Pèlag del Vendrell ha demanat explicacions pels ànecs que han mort al torrent del Lluc. «Volem que les administracions ens expliquin què ha passat i per què han mort als animals», ha expressat el seu portaveu, Francesc Garrote. El torrent del Lluc travessa de dalt a baix el barri del Puig i el Pèlag.

 

Va ser en aquest tram on van aparèixer els ànecs morts fa uns dies, una situació que els veïns asseguren que no havia passat mai. Garrote afegeix que durant els caps de setmana, el torrent baixa «amb més cabal d'aigua i amb males olors». Amb tot, afirmen que mai havien vist baixar l'aigua de color verd clar com els últims dies.

 

Proves per detectar una fuita al polígon de Bellvei

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han reiterat que el líquid era «un colorant verd d’origen alimentari innocu per als animals i la fauna». El conseller de Medi Ambient, Miguel Ángel Perín, ha explicat que formava part d'una prova per detectar fuites en un col·lector del polígon dels Masets, a Bellvei. En aparèixer el líquid a la riera, es va confirmar que aquest col·lector tenia una fuita.

 

La prova es va fer el passat dijous 9 de juny a les deu del matí i al cap de tres hores el colorant va sortir al torrent del Lluc. El fet que coincidís en el temps amb la mort dels animals deixa totes les opcions obertes. Els Agents Rurals van recollir alguns dels ànecs per fer-los la necròpsia i trobar les causes de la mort.

 

Paral·lelament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va agafar mostres de l'aigua del torrent. Des del Consell han assegurat que quan es coneguin els resultats es donarà tota la informació. També l'Ajuntament de Bellvei està treballant per resoldre la fuita que es va detectar al polígon els Masets.

 

Al torrent del Lluc hi passen les aigües que expulsen les depuradores del Vendrell, Santa Oliva i Bellvei. Els veïns del Puig fa temps que demanen una intervenció per arreglar la llera i resoldre els entollaments d'aigua. Aquests provoquen una gran proliferació d'insectes i mosquits, així com males olors. 

Participació