1 de 10

Sorpresa a La Ràpita per l'aparició d'una balena a la costa

Un usuari de Twitter ha captat la sorprenent imatge

per Blai Melgar | Catalunya Diari, 2 d'agost de 2022 a les 10:00 |

Sorpresa (i de les grosses) a la badia dels Alfacs de la Ràpita. I és que ha passat una d'aquelles coses que mai creiem que poden arribar a passar a casa nostra. Una balena ha estat vista a la zona i les imatges de @EBachraniRevert no tenen cap mena de desperdici. 

L'usuari de Twitter, que era en una embarcació, va presenciar en primera persona un fenomen d'allò més inhabitual. Ja que normalment aquesta mena d'espècies no s'acosten a la costa ni en zones on el mar té tan poca profunditat. 

[tweet]1554076180956987394[/tweet]

La imatge ha generat un gran ressò a les xarxes socials. 

No és la primera troballa així a les costes tarragonines

Sense anar més lluny, fa tot just tres mesos una altra balena es va deixar veure per les aigües de Tarragona. 

El passat 2 de maig, diversos usuaris de la Golondrina Tarragona Blau van veure una balena avançant per les aigües del litoral de Tarragona.

En un moment de la gravació es podia veure com la balena feia una de les seves respiracions a través de l'espiracle. En aquest sentit, tot semblava indicar que l'exemplar que es va deixar veure aquest cap de setmana a Tarragona podria ser una femella de rorqual comú, la balena més gran que es pot trobar al Mediterrani.

No és el primer albirament de balenes al litoral de la demarcació de Tarragona, ja que el passat mes de febrer se'n va poder veure una a les costes de Cunit.
 

Participació