1 de 10

Les festes de Sant Magí arriben al punt àlgid: aigua, Remullada, castells i Professó

Arriben els actes més tradicionals i multitudinaris de la festa major petita de Tarragona

per Antonio Ramos Llauradó, 18 d'agost de 2022 a les 06:00 |

Les festes de Sant Magí arriben al seu punt àlgid amb els actes més tradicionals i multitudinaris de la festa major petita, que enguany recupera totalment la seva normalitat. Aquest dijous, a trenc d’alba i des de Bràfim, comença la segona etapa del camí de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya que passarà per Nulles, l’Argilaga i els Pallaresos, per arribar finalment, a Tarragona.

 

L'aigua també serà protagonista durant la jornada d'aquest dijous, ja que al migdia, la plaça del Rei tornarà a ser l’escenari de La Petita Remullada amb el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina. A les 12.30 hores, l’Associació de Músics de Tarragona donarà el tret de sortida a la 23a edició del Capsa Músic Festival en directe a la Capsa de la Música, que s'allargarà fins a mitjanit, amb el concert de Mazoni.

 

Obertura del Portal del Carro i arribada de l'aigua de Sant Magí

A les 16 hores, s’obrirà el Portal del Carro, on es podran adquirir els càntirs i les mides tradicionals. A les 18 hores, per la carretera de Santes Creus, farà entrada a la ciutat l’aigua de Sant Magí amb els portants, les cavalleries i els carros enramats, que arribarà a la plaça de la Font a les 19 hores on se sumaran el penó, el Magí de les Timbales i els elements festius de la ciutat per pujar cap al Portal del Carro.

 

A les vuit del vespre, al carrer de les Coques, les quatre colles castelleres de la ciutat faran la seva habitual salutació a l'aigua, abans que el Seguici no retorni cap a la plaça de la Font a fer la ballada final. A les 23 hores, Dalton Bang i Mitjanit ambientaran musicalment la revetlla de Sant Magí que se celebrarà a la plaça de la Font.

 

A la mateixa hora, a partir de les onze de la nit, la plaça del Rei tornarà a acollir, després de dos anys, la tradicional i esperada Revetlla Remullada amb la companyia d’espectacles Pa Sucat i DJ Remullat. Enguany, a causa de la situació de sequera generalitzada, tant la Revetlla Remullada com a la Petita Remullada reduiran fins a un 40% els litres d'aigua utilitzats.

 

La diada castellera de Sant Magí recupera el seu format tradicional

Divendres, diada de Sant Magí, el Portal del Carro estarà obert tot el dia i, a partir de les 10 hores, ho estaran els punts de distribució de l’aigua de Sant Magí a la plaça de la Font de Bonavista i a la Rambla del Pilar. Després de la Missa Solemne, a les 11.30 hores, faran l’entrada a la plaça de les Cols les quatre colles castelleres de Tarragona a toc de gralla i timbal.

 

A partir del migdia, arribarà la tradicional diada castellera de Sant Magí, que enguany recupera el seu format tradicional, amb l'actuació per torns rotatius dels Xiquets de Tarragona, la Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

 

La Professó

A les 19 hores, des de la plaça de la Font, arrencarà la Professó amb el Seguici de Sant Magí que es dirigirà al Portal del Carro. En arribar, a les 19.30 hores, continuarà la Professó fins que el sant faci la seva entrada a la capella del Portal del Carro amb l’acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia García de Lliçà d’Amunt.

 

Finalment, després de l’entrada del patró de Tarragona a la capella, des de la plaça de la Pagesia, pujaran els pilars caminant de les colles castelleres de la ciutat per ordre d’antiguitat.

Participació