1 de 10

Tarragona recupera la Diada Castellera Internacional: serà la tercera edició

Se celebrarà l'1 d'octubre, a les 12 hores, a la plaça de la Font amb la participació de cinc colles arribades d'arreu d'Europa

per Antonio Ramos Llauradó, 25 d'agost de 2022 a les 10:38 |

Tarragona recupera enguany el Concurs de Castells després de les restriccions a causa de la pandèmia. I de retruc també ho farà la III Diada Castellera Internacional, que comptarà amb la participació de cinc colles: els Castellers d'Andorra, els Castellers of London, els Castellers de París, els Xiquets de Copenhagen i la Colla Castellera de Madrid.

 

La diada, que se celebrarà l'1 d'octubre a les 12 hores a la plaça de la Font, comptarà amb les mateixes cinc colles castelleres que ja van participar en les dues primeres edicions, celebrades els anys 2016 i 2018. La Diada Internacional obrirà el foc del cap de setmana del Concurs de Castells de Tarragona, que se celebrarà dissabte i diumenge a la Tarraco Arena Plaça.

 

La diada «reforça la capitalitat castellera de Tarragona»

Les colles castelleres internacionals han patit especialment l'impacte de la pandèmia i la diada suposarà una bona oportunitat per a revalidar els seus castells de sis pisos. En aquest sentit, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha valorat molt positivament poder fer aquesta diada castellera internacional a la ciutat dins el paraigua del Concurs de Castells.

 

En aquest sentit, la consellera ha dit que la diada «reforça la capitalitat castellera de Tarragona», alhora que l'esdeveniment serà també «el retrobament entre moltes colles catalanes que són padrines de les internacionals». Això, segons Solé reflecteix «la magnitud del fet i dels valors castellers més enllà de les nostres fronteres». 

Participació