1 de 10

Vandellòs celebra la seva Festa Major en honor a Sant Cosme i Sant Damià

S'han programat una quarantena d'actes festius entre el 22 i el 25 de setembre

per Antonio Ramos Llauradó, 20 de setembre de 2022 a les 16:00 |

Vandellòs celebra aquesta setmana la seva Festa Major en honor de Sant Cosme i de Sant Damià. Els actes festius, que enguany recuperen totalment la normalitat, començaran el dijous 22 de setembre, a les 18 hores, amb el repic de campanes de l’església i s'allargaran fins diumenge 25 de setembre a la nit, quan es dispararà el castell de focs.

 

Aquest darrer acte es recupera després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia. En aquest sentit, la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Rosa Saladié, ha destacat la tornada a la normalitat de la Festa Major 2022, que se celebrarà sense restriccions sanitàries.

 

Cal recordar que la Festa Major de Vandellòs està organitzada pel CCERV, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la col·laboració de diverses entitats del municipi.

 

Una programació amb una quarantena d'actes

El programa de festes inclou una quarantena d’actes per a tots els públics, gairebé el doble que l’any passat. Entre aquests, destaquen els més tradicionals, com ara la XXV Clotxada Popular; el 33è Gran Correfoc de Nit; la 7a Trobada de Gegants i Capgrossos; l’Homenatge a la Vella Pagesia, la Plantada de bèsties, la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove; o el seguici popular pels carrers del poble.

 

Així mateix, durant els quatre dies de festa, també es podrà gaudir del ball de nit, amb l’orquestra La Selvatana. En el marc d'aquest acte, es durà a terme els tradicionals Balls del Ram i Fanalet, destinant-se els diners recaptats a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

 

Les novetats d'enguany en el programa de festes

La presidenta del CCERV, Rosa Saladié, ha destacat les novetats que es presenten en les festes d'enguany. Entre elles hi ha l'exposició de cotxes i motos antigues, que es podrà veure el divendres, entre les 11 i les 20 hores, a la plaça Catalunya; i el cafè concert de diumenge, a les 17 hores, a la plaça Doctors Gil-Vernet amb el grup de música tradicional Tocats del grall.

 

Així mateix, també s’oferirà l’obra de teatre '1001 Gags', de la companyia La Villarroel, l'actuació del grup de versions Músics de carrer, que farà un tribut a Txarango, un vermut rumbero amb la banda Windy Coast i l’espectacle 'La vida és un musical'. A més, també hi haurà actes adreçats especialment a la canalla i als joves.

 

El regidor de Festes, Diego García, ha agraït l’esforç del CCERV i de les altres entitats locals i veïns que faran possible aquesta festa major, «per organitzar un programa tan complet i per mantenir, durant tot aquest temps la flama festiva, cultural i esportiva ben viva al poble, malgrat les dificultats».

 

El pregó, a càrrec de la mestra M. Antònia Castellnou Saladié

El pregó de la Festa Major de Vandellòs tindrà lloc aquest dijous al pavelló poliesportiu a partir de les 19 hores. Anirà a càrrec de M. Antònia Castellnou Saladié, que durant 40 anys va ser mestra de l’escola de Vandellòs. L’Ajuntament del municipi l'ha escollit com a pregonera per reconèixer la seva aportació a la col·lectivitat.

 

En aquest sentit, l’alcalde Alfons Garcia ha dit que «ha deixat una gran petjada entre tota la comunitat educativa de Vandellòs durant les darreres dècades». Per la seva banda, Rosa Saladié ha afegit que «és una persona que ha estat i està lligada al teixit cultural del poble, sempre oberta a col·laborar amb les entitats locals».

 

L’acte del pregó estarà amenitzat per la banda municipal de música Clau de Vent i, posteriorment, tindrà lloc la presentació de la pubilla i les damisel·les d’honor.

Participació