1 de 10

Solivella acollirà la XXV Trobada d'Associacions de la Gent Gran de la Conca

Serà el 8 d'octubre, a l'Esplai del jubilat/da i pensionista

per Albert Oliva, 21 de setembre de 2022 a les 10:44 |

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Conca de Barberà va escollir Solivella com a municipi per celebrar la XXV Trobada d'Associacions de la Gent Gran de la Comarca, una trobada anual que compta amb la participació de persones vingudes des de diversos municipis. Pel 8 d'octubre, l'Esplai del jubilat/da i pensionista de Solivella, com a amfitrió de la trobada, ha preparat una visita guiada pel municipi que començarà al Castell dels Llorac, on abans es farà una benvinguda i un aperitiu per a totes les persones participants.


La jornada continuarà amb un dinar de germanor al restaurant Cal Paulet i acabarà amb un espectacle de màgia a càrrec de la Maga Melanie, al Pavelló Municipal. Les persones que hi vulguin participar poden adquirir els tiquets a l'associació de gent gran del seu municipi fins al 26 de setembre.


Aquesta trobada està organitzada per l'Esplai del jubilat/da i pensionista de Solivella i el Consell Consultiu de la Gent Gran amb el suport de l'Ajuntament de Solivella i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

 

Servei de teleassistència

Per altra banda, 78 persones de la Conca de Barberà fan servir, durant el primer semestre de l'any 2022, el servei de teleassistència. Hi ha hagut 8 baixes i 4 persones que es troben en llista d'espera. Per oferir aquest servei, el Consell Comarcal va signar un conveni amb Creu Roja el 2021.

 

La teleassistència és una modalitat de servei d'atenció domiciliària que ofereix a la persona usuària una atenció 24 hores al dia i cada dia de la setmana. Va adreçat, sobretot, a persones grans que es troben soles i que volen continuar vivint a casa seva, que es troben en situacions d'incapacitat física i/o aïllament familiar o social.

 

Consisteix en un aparell telefònic connectat a una central d'alarmes controlada per donar una resposta ràpida a les diferents situacions d'emergència que es poden presentar. La quota mensual del servei és de 22 euros i s'afegeixen 2,50 euros per a cada complement (detector de gas, de fum i de caigudes). A banda, per aquelles llars on no es disposa de línia fixa, s'instal·la un dispositiu anomenat GSM, amb línia pròpia, sempre que la persona usuària disposi de telèfon mòbil.

Participació