1 de 10

«Vesperae Tarraconensis» posa el punt final a una Santa Tecla 700 de delit col·lectiu

La Catedral de Tarragona es va omplir dues vegades, ja que es van dur a terme dues funcions

per Albert Oliva, 26 de setembre de 2022 a les 10:35 |

Les Festes de Santa Tecla de 2022 ja són història. La Festa Major de Tarragona ha esdevingut, durant dues setmanes, el veritable focus cultural del país amb actes multitudinaris que han omplert tots els racons de la ciutat en un any de celebració extraordinària amb motiu dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç.

 

Ahir diumenge dia 25 de setembre, es va dur a terme 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so' el concert de cloenda dirigit per Xavier Pastrana. Per a l'ocasió es va estrenar una peça de nova creació dedicada a la patrona composta per Josep Vila. Al concert hi van participat cinc corals tarragonines (el Cor Ensemble O Vos Omnes, el Cor de la URV, el Cor Da Capo, el Cor In Crescendo i el Cor Ciutat de Tarrahona) i els solistes Marta Mathéu i Roger Padullés.

 

Van compartir les seves veus amb un grup instrumental de dotze vents i el magnífic orgue de la Catedral amb Juan de la Rubia. En aquest sentit, un total de 150 músics i cantaires per fer la sensació d'un embolcall sonor de 360 graus. L'acte va ser retransmès en directe per Tac12 i la Xarxa de Televisions Locals.

 

Dos concerts

A causa de l'èxit de l'acte, la Catedral de Tarragona es va omplir dues vegades, ja que es van dur a terme dues funcions. La primera, programada per a les 20.30 h i, l'altra, per a les 22.30 h. En això, més de 1.600 persones  van gaudir del colofó de les festes amb un espectacle en el qual van participar més de 150 persones, repartides entre quatre cors, dotze instrumentistes de vent, orgue i dos solistes. 

 

«'Vesperae Tarraconensis' és un clar exemple de la Tarragona que ens agrada mostrar, la Tarragona activa, valenta, potent i unida per les seves arrels i la seva cultura» va assegurar l'alcalde Ricomà en la roda de premsa de presentació del concert, en què va estar acompanyat pel degà i president del Capítol de la Catedral, Antoni Pérez de Mendiguren; i el director de l’obra musical, Xavier Pastrana.

Participació