1 de 10

Àngel Xifré, nou delegat de la Generalitat a Tarragona

El director territorial d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i alcalde d'Almoster substituirà Teresa Pallarès (Junts)

per Jordi Olària Gras, 25 d'octubre de 2022 a les 13:48 |

Àngel Xifré Arroyo és el nou delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. El càrrec l'havia ocupat, fins ara, Teresa Pallarès Piqué, que també és regidora d'Economia i Coneixement i d'Habitatge a l'Ajuntament de Reus. Amb la sortida de Junts del Govern, la posició havia de ser ocupada per un càrrec nomenat per ERC, que ara governa en solitari.

 

L'escollit ha sigut l'alcalde d'Almoster i director territorial d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En legislatures anteriors havia ocupat aquest càrrec, tot i que ha passat per diferents nomenclatures, com ho ha fet la conselleria. Després d'Òscar Peris, que va fer-ho entre 2018 i 2021, Àngel Xifré es converteix en el segon membre d'ERC que ocupa aquest càrrec durant la història recent.

 

El trencament del Govern ha provocat moviments a tots els nivells. A la Generalitat s'ha configurat un nou govern, amb l'entrada de consellers com Joaquim Nadal, Gemma Ubasart o Carles Campuzano. En clau territorial també es van cobrint els càrrecs que fins ara havia nomenat Junts, amb la presidència del Port de Tarragona com la darrera gran incògnita de la regió.

 

Tots els que depenen de la Generalitat quedaran rellevats arran de la sortida del govern del partit postconvergent. Ha sigut el cas de Teresa Pallarès, delegada del Govern al Camp de Tarragona des del juny del 2021. Pel que fa a Àngel Xifré Arroyo, és alcalde d'Almoster des del 2004.

 

Va néixer l'any 1961 a Reus i és llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, àrea de la qual és catedràtic del departament d'Educació. Té un postgrau d'Especialista Universitari en Participació Ciutadana i Comunicació per la URV i un altre en Formació en Estudis sobre Immigració per la UdL. Ha sigut professor de matemàtiques a secundària, i va ser director de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà entre el 1988 i el 1991.

 

És el mateix càrrec que entre el 1994 i el 2001 va exercir a l'institut Gabriel Ferrater de Reus,. Del 2007 al 2011 va ser director dels serveis territorials del departament d'Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona. Del 2016 al 2021 va ocupar el càrrec de director dels serveis territorials del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona.

Participació