1 de 10

El PSC de Reus aposta per incorporar els pisos buits dels bancs al lloguer social

En concret reclama establir acords amb la Generalitat i les entitats bancàries per incorporar pisos buits a la borsa de lloguer social

per Jordi Olària Gras, 16 de novembre de 2022 a les 14:25 |

L'Ajuntament de Reus ha d'establir convenis amb la Generalitat i les entitats bancàries per ampliar la borsa de pisos de lloguer social. Així ho reclama el PSC, que aquest divendres portarà la proposta al plenari municipal. Consideren que l'actual equip de govern de Junts, ERC i Ara actua amb «deixadesa» en aquest àmbit i reclamen accions concretes.

 

La futura alcaldable, Sandra Guaita, considera «un menyspreu cap a la ciutadania que en dotze anys no s'hagi creat ni un habitatge de protecció oficial». «Seguim amb el mateix nombre de pisos socials que quan el PSC va sortir del govern», etziba. Quan es tracta aquesta qüestió, la formació no s'està de recordar que, durant la campanya de les anteriors eleccions municipals, l'actual alcalde, Carles Pellicer, va prometre incorporar 1.000 pisos protegits.

 

De fet afegeix que el govern local «no té prou capacitat de gestió» i ha provocat que la ciutat quedi «estancada en tots els àmbits». En el cas concret de l'habitatge, considera que la urgència és tal que no n'hi ha prou de plantejar projectes de cara al futur. Sense mencionar-lo, Guaita es pot referir a iniciatives com la prevista a l'antiga Hispània.

 

El PSC considera que fixar-se en «habitatges que actualment es troben buits per poder-los destinar a aquells que ho necessiten en un període breu de temps». Guaita subratlla mesures preses des de l'àmbit estatal, com el bo de lloguer social per a menors de 35 anys o ajudes generals per a famílies amb dificultats econòmiques. A Reus, en canvi, «ni tan sols han estat capaços d'habilitar els 28 pisos de la Casa dels Mestres, només en tenim onze de disponibles per a lloguer social», critica.

 

De fet apunta que Reus és «la ciutat de la província on més s'ha encarit el preu del lloguer, fins a un 15%». Els socialistes defensaran una segona moció, aquest divendres, «per combatre la violència de gènere». En concret proposen ratificar el compromís de l'Ajuntament en defensa dels drets de les dones.

 

També es vol reafirmar la postura de «combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negui la violència de gènere o rebutgi les polítiques enfocades a la seva total erradicació». La mateixa moció vol instar totes les administracions a desplegar i fer complir les mesures del Pacte d'Estat contra la Violència de gènere. I per últim, reclama també que les formacions donin suport a la renovació i actualització del document.

Participació