1 de 10

El TJSC manté l'obligació del 25% de castellà en una escola de la Canonja

El conseller Cambray va apuntar dilluns que aquesta situació es dona en 26 centres educatius catalans

per Antonio Ramos Llauradó, 24 de novembre de 2022 a les 15:00 |

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ha decidit mantenir les mesures cautelars que va imposar perquè es garantís el 25% de castellà en una aula d'una escola de la Canonja i en altres dues aules d'un centre educatiu de Castelldefels.

 

En aquest sentit, el TSJC argumenta que no consta acreditat el resultat de l’aplicació de la nova legislació i, en aquesta situació, no es pot valorar aixecar les mesures cautelars dictades anteriorment. La situació d'aquestes tres aules se suma a la d'altres aules catalanes on el TSJC manté el 25% de castellà.

 

Els tribunals obliguen a mantenir el 25% de castellà en 26 centres educatius de Catalunya

El passat dilluns, el conseller d'Educació, Josep González Cambray, va detallar en el marc d'una comissió parlamentària que un total de 26 escoles apliquen el 25% de castellà en alguna de les seves aules per ordre del TSJC. Cal recordar que abans de començar el curs escolar, el conseller va assegurar que aquesta mesura no s'aplicaria en cap aula catalana.

 

[tweet]1594970357030600704[/tweet]

 

En resposta a una pregunta de Junts, va detallar que en aquests centres, els tribunals obliguen a mantenir aquestes mesures cautelars, tot i que va celebrar que «aquest curs, per primera vegada, s’hagi frenat el degoteig de nous centres on s’ha d’aplicar». Cambray va defensar que el Govern està lluitant “amb totes les seves eines” per aplicar «un escut jurídic als centres» a través de diversos marcs legals.

Participació