1 de 10

Retiraran les bandes sonores de l'AP-7 al Tarragonès i el Baix Penedès

Ho ha anunciat el Ministeri de Transports, després de les queixes veïnals

per Marc Guitart, 21 de desembre de 2022 a les 17:29 |

El Ministeri de Transports ha anunciat la retirada de les bandes sonores de l'AP-7 al tram que va de Vila-seca a Castellet i la Gornal. Així ho ha donat a conèixer Esquerra Republicana, que havia fet diverses peticions al Senat demanant aquesta retirada. Segons ERC, els treballs s'haurien d'executar i haurien d'estar enllestits aquesta mateixa setmana.

 

Per qüestions de seguretat viària, només es retiraran les bandes que separen els diferents carrils, mentre que es mantindran les dels límits amb el voral. La instal·lació d'aquests elements després de l'alliberament de l'autopista havia generat moltes queixes. Especialment entre els habitants de nuclis propers a l'autopista, que eren els més afectats.

 

El soroll era perceptible fins a un quilòmetre de distància, i era una molèstia important, sobretot de nit. Diferents associacions veïnals havien fet arribar les seves queixes als representants polítics per aquest problema. També havien demanat a la Unitat de Carreteres que prenguessin mesures per resoldre la situació. 

 

Peticions d'ERC al Senat

Els senadors d'ERC del Camp de Tarragona van demanar al Senat la retirada de les bandes. Ho havien fet en dues ocasions, el 16 de juliol i el 13 d'octubre. Després que la senadora Laura Castel interpel·lés la ministra de Transport, Raquel Sánchez, aquesta es va comprometre a fer mesuraments.

 

Un cop fetes, des del govern espanyol asseguren que el soroll no supera els límits establerts. Tot i això, han afegit que retiraran les bandes arran de les peticions veïnals. Algunes de les queixes més grans s'havien produït a Banyeres del Penedès i al Vendrell, en urbanitzacions com Mas Borràs i barris com el Tancat.

 

Des d'ERC han mostrat la seva satisfacció per la mesura, que veuen encertada. «Hem demostrat que som capaços de traslladar a Madrid els problemes que preocupen els ciutadans de la regió», ha apuntat Castel. Es calcula que el trànsit a l'AP-7 ha incrementat en un 47% des que es van treure els peatges, fa prop de quinze mesos.

Participació