Arribada dels Reis d'Orient: Descobreix les millors cavalcades de la demarcació de TGN

Com cada 5 de gener, Ses Majestats arribaran puntualment a tots els municipis tarragonins carregats de màgia, il·lusió i regals

05 de gener del 2023

Els municipis tarragonins ja ho tenen tot llest per a l'arribada dels Reis d'Orient. Puntualment, com cada 5 de gener, Ses Majestats protagonitzaran les cavalcades arreu del territori. En tots els casos, seran seguicis carregats de màgia, espectacle, regals i, sobretot, molta il·lusió. Avui, TarragonaDigital et descobreix les principals cavalcades de la demarcació.

 

La cavalcada de Reus canvia lleugerament

La Cavalcada dels Reis d'Orient a Reus canviarà lleugerament el recorregut a causa de les obres al carrer de Salvador Espriu. Arribarà a la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi després de sobrevolar la ciutat. La comitiva sortirà a les 18.30 h del capdamunt del carrer Ample i baixarà cap a l'avinguda de Prat de la Riba. Agafarà el carrer del President Companys i el de Sant Joan.

 

Com cada any es farà el tomb de ravals fins a la plaça de Catalunya. La comitiva, però, no pujarà pel raval de Santa Anna, sinó que ho farà pels carrers del Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l'Amargura. És la novetat principal d'un dels actes més multitudinaris del calendari de la ciutat.

 

Els Reis arriben en vaixell a Tarragona

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la capital tarragonina en un vaixell que atracarà al Moll de Pescadors del Serrallo, on seran rebuts per la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, així com per altres autoritats de la ciutat. Igualment, també hi haurà salves pirotècniques i focs artificials. L'arribada està prevista a les 18.15 h i posteriorment els Reis d'Orient faran parlaments des del balcó del Teatret del Serrallo.

 

A les 18.40 h es dispararà el primer tro d'avís que anuncia la Cavalcada, que arrencarà a les 19.00 h des del carrer Reial. Cal destacar que enguany es recupera el repartiment de caramels des de les carrosses. Les carrosses reials estaran acompanyades durant la Cavalcada de Reis per efectius de la Guàrdia Urbana motoritzada, així com per la carrossa del Fanal de la Ciutat, la de l'Estel que ha guiat els Reis fins a la nostra ciutat i les carrosses del Camell, el Dromedari i l'Elefant centenari, entre d'altres.

L'arribada dels Reis d'Orient a Reus
Nadal 2021: L'arribada dels Reis d'Orient a Reus! | Laia

Vandellòs i l'Hospitalet recuperen el format habitual

Ses Majestats arribaran al port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant a les 18.00 h. Després d'un recorregut pel poble, a les 19.30 h, Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts al poliesportiu cobert, on lliuraran regals. A Masriudoms, l’inici de la cavalcada de Reis, acompanyats per personatges infantils, està previst a les 18.30 h. Sortirà des de l’avinguda de Santa Anna i finalitzarà al Casal del Puvill, on Ses Majestats faran l’entrega de regals, junt amb els seus patges reials.

 

Pel que fa a la cavalcada de Vandellòs, començarà a les 19.30 h, davant de la Cooperativa Agrícola. El recorregut s'allargarà fins al pavelló esportiu, on es farà el lliurament dels regals als infants. Finalment, els Reis d'Orient arribaran a Masboquera demà, 6 de gener, a les 12.00 h. Muntats a cavall, Ses Majestats faran un recorregut pel poble fins al Casal, on els més petits rebran també els seus regals.

 

La Bisbal del Penedès vol evitar aglomeracions

A la Bisbal, la cavalcada començarà a les 19.30 h des de l'avinguda de Colom. Seguirà pel carrer de la Llibertat, la plaça Sant Jordi, el carrer i la plaça Major, els carrers Balmes i Àngel Guimerà i la plaça de l'Església. Acabaran a l'Ajuntament, on rebran, de la mà de l'alcaldessa, la clau que obre tots els domicilis del municipi.

 

L'entrega de la clau per part d'Agnès Ferré es farà al balcó del consistori i comptarà amb la presència de quatre petits convidats. Són els que van guanyar el sorteig que es va fer el 2 de gener entre els dibuixos que s'havien fet pels Reis. Després de la cavalcada es farà la tradicional entrega de paquets a la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca. Des de l'Ajuntament han remarcat la necessitat que els infants facin servir mascareta i estiguin amb la seva bombolla de convivència. També s'ha fet una crida a evitar aglomeracions.  

Imatge dels Reis d'Orient al Morell
Els Reis d'Orient arribaran al Morell la tarda del pròxim dijous 5 de gener. | Cedida

Els Reixos clouen les festes a Valls

A Valls, com és tradició, els Reis d'Orient arribaran a la plaça de l'Estació. Serà a partir de les 18.00 h, quan s'iniciarà la comitiva fins a la plaça del Pati. De fet. La Nit de Reixos, com s'anomena popularment a la ciutat, clourà oficialment les festes de Nadal. Abans, però, durant tot el matí d'avui dia 5 de gener, tindrà lloc l'obertura del campament reial, l'última oportunitat per dipositar les cartes a la Bústia dels Reixos.

 

Ja al vespre, la plaça de l’Estació acollirà l’inici de la cavalcada que recorrerà tota la ciutat per acabar al Pati on l’alcaldessa, Dolors Farré, lliurarà als Reixos les claus de la ciutat que obre totes les llars vallenques.

 

Torxes, màgia i regals al Morell

La Cavalcada de Reis del Morell tindrà lloc a partir de les 18.00 h des de l'avinguda Catalunya del municipi. Per la seva banda, demà dia 6, a les 19.30 h es posarà punt final a les festes de Nadal amb l'actuació del grup Teatre La Sala, que tornarà a representar la seva 'Història d’uns pastorets', que el passat 28 de desembre ja va posar dempeus i va fer gaudir tot el Teatre Auditori del municipi. Aquestes representacions són solidàries, ja que una part dels beneficis de la venda d’entrades es destinen al Banc d’Aliments del Morell.