La gran novetat de la Cavalcada de Reis de Tarragona: el dron de la Guàrdia Urbana

El dispositiu controlarà des de l'aire la fluïdesa dels espectadors, el control de les carrosses i la bona evolució de l’esdeveniment

04 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:48h

La Cavalcada de Reis de Tarragona tornarà a celebrar-se enguany amb normalitat, després de dos anys marcada per la pandèmia de la Covid-19. Entre les novetats d'aquest 2023 hi ha el retorn del repartiment de caramels entre els assistents des de les carrosses i una millora en el control de l'esdeveniment, amb la incorporació de la Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana al dispositiu de seguretat.

 

El dron de la policia tarragonina controlarà la fluïdesa dels espectadors, el control de les carrosses i la bona evolució de l’esdeveniment, en col·laboració amb Protecció Civil i els agents de Guàrdia Urbana que estaran a peu de carrer.

 

La visió del dron des de l’aire facilita molt aquesta tasca en esdeveniments a la via pública i és per això que es col·locarà en el darrer tram central de la Rambla Nova (el més proper al Balcó del Mediterrani) per a poder efectuar la zona d’enlairament i poder controlar tot el recorregut.  

 

Cristina Guzmán: «La Cavalcada exigeix un esforç important»

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha explicat que «la Cavalcada de Reis és un dels actes lúdics més importants que es realitza cada any a la ciutat i amb més afluència de gent, en la seva major part nens».

 

En aquest sentit, Guzmán ha assenyalat que això «exigeix un esforç de buidatge i desviament de vehicles, així com talls de trànsit, per tal de garantir la seguretat de tots els assistents a l’acte».