La Creu Roja tanca una campanya de recollida de joguines de rècord: més que mai

S'han recollit més de 9.400 joguines entre prop de 2.850 infants en situació de vulnerabilitat a la província de Tarragona

04 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:48h

La 30a Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut ha assolit amb escreix el seu objectiu inicial i ha superat la xifra de 8.000 joguines recollides al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En total, en aquesta edició s’han repartit 9.423 jocs i joguines noves, no bèl·liques i no sexistes entre 2.845 nens i nenes en situació de vulnerabilitat social del territori.

 

Així doncs, un any més, Creu Roja Joventut tanca aquesta emblemàtica campanya aconseguint complir amb la seva doble fita: fer arribar joguines noves, amb valors i adequades a l’edat de cada nen i nena, independentment del seu context socioeconòmic, i promoure el dret al joc entre tota la infància.

 

Amb el lema 'Els seus drets en joc', la 30a Campanya de Joguines va arrencar el passat 22 d’octubre amb l’objectiu de cobrir les necessitats de les famílies amb menys recursos que havien sol·licitat aquesta ajuda, i poder garantir així el dret al joc dels seus infants.

 

Gairebé 200 col·laboracions d'entitats i empreses

L'organització, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses de la província, ha fet múltiples activitats de sensibilització i difusió de la campanya, per tal de conscienciar sobre el valor educatiu del joc i recollir el màxim nombre de joguines possible. Entre aquestes iniciatives, cal destacar els jocs en família a la Plaça Corsini de Tarragona, organitzats amb la col·laboració de Mercats de Tarragona i diverses entitats de la ciutat.

 

Així mateix, cal destacar les activitats culturals per infants com el taller de teatre de la Companyia Tornavís o el conta contes a l’espai La Tribu de Valls i a l’Era del Barri d’Amposta; o la iniciativa solidària de Cadena Ser – Ràdio Reus 'Cap Nen Sense Joguina', que des de fa anys es fa a benefici de Creu Roja Joventut.

 

Finalment, també s'ha comptat amb la col·laboració de diversos clubs esportius, com el Reus FC Reddis, el Reus Deportiu, l'Ebre Pàdel, el Club Runners Vila-seca, la UD Jesús i Maria i la Cursa Sant Silvestre d’Amposta. En total 193 entitats i empreses s’han sumat a la campanya d’aquest any en el conjunt de la demarcació.

 

En aquest sentit, han ajudat a assolir l’objectiu de la campanya a través de diverses fórmules de col·laboració com l'organització d'activitats de difusió, l'habilitació de punts de recollida de joguines o fent aportacions econòmiques.

 

Més de 200 voluntaris i voluntàries

Des de Creu Roja Joventut es valora de manera molt positiva la implicació de la societat tarragonina en la campanya de joguines d’enguany. El nombre de jocs i joguines repartides a la província de Tarragona és el més alt de totes les edicions i demostra la solidaritat de tots els agents que s’hi han implicat.

 

Seguint amb aquesta tendència, el nombre de voluntariat que ha participat en la campanya també ha batut rècord. En total 211 voluntaris i voluntàries han participat en la 30a edició de la campanya 'Els seus drets en joc' a la província.