El Montmell aconsegueix finalment transport escolar per als alumnes de batxillerat

L'Ajuntament ha signat un conveni amb el Consell Comarcal per disposar d'aquest servei

09 de gener del 2023

L'Ajuntament del Montmell ha anunciat que aquest dilluns 9 de gener s'ha posat en marxa el servei de bus escolar per als alumnes que fan batxillerat. Aquesta era una mancança que hi havia des de principis de curs, ja que el Consell Comarcal només cobria els alumnes d'ESO. Un decret del Departament d'Ensenyament deixava fora els que cursaven l'educació postobligatòria.

 

Al Baix Penedès, això afectava els alumnes de batxillerat de Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, Bellvei i el Montmell. Els tres primers van acabar finançant el transport a mitges entre l'Ajuntament i les famílies dels alumnes, segons van explicar des del Consell. Però al Montmell no s'havia trobat solució perquè el consistori no tenia capacitat per assumir aquesta despesa.

 

Per resoldre aquesta mancança, des de la regidoria d'Ensenyament s'ha acabat signant un conveni amb el Consell Comarcal. Això permetrà que aquests alumnes, que han d'anar a l'institut Coster de la Torre de la Bisbal, tinguin transport escolar. El conveni s'aplica només aquest curs 2022-2023, tot i que hi ha possibilitats d'ampliar-lo en el futur.

 

L'Ajuntament aportarà 3.562 euros per poder disposar d'aquest servei. L'objectiu és «minimitzar el cost del transport escolar als alumnes que cursen batxillerat en aquest institut», expliquen des del govern local.