El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau ja llueix el nou parquet

Les obres d'instal·lació del nou paviment de l'equipament esportiu han finalitzat aquesta setmana

10 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:45h

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau estrena aquesta setmana el nou parquet, que s'ha instal·lat durant les festes de Nadal. Les obres, que han finalitzat aquesta setmana, han consistit en la substitució del paviment, col·locant una nova superfície de fusta. En aquest sentit, la inversió total de l'Ajuntament de Tarragona en aquesta actuació ha estat de 86.040,46 euros.

 

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau es va inaugurar l’any 1990 i des d’aleshores el paviment no s’havia substituït. Les obres, finalitzades aquesta setmana, també han contemplat la realització dels marcatges necessaris per a les diferents pràctiques esportives que es desenvolupen, així com l'adaptació del material esportiu existent a la nova alçada.  

 

Pau Ricomà i la consellera María José López visiten el pavelló de Sant Pere i Sant Pau

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions municipals. El batlle ha manifestat que «una de les prioritats del govern municipal és que els clubs de la ciutat disposin d’unes instal·lacions esportives amb les millors condicions». En aquest sentit, Ricomà ha assenyalat que l’objectiu és que els infants, joves, adults i gent gran «puguin dur a terme el seu esport de la millor manera possible».

 

El batlle tarragoní ha subratllat que «apostem fermament per l’esport, per un esport amb valors que contribueix en el foment dels hàbits saludables i que, a la vegada, promou el sentiment i l’orgull de barri i de ciutat». Ricomà ha afegit que «aquest orgull es plasma cada vegada que els clubs tarragonins surten a jugar i a defensar els seus colors».  

 

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, que ha acompanyat l'alcalde en la visita, ha recordat que «des de Tarragona Esports estem, sempre, al costat de tots els clubs, entitats i federacions de la ciutat, els quals esdevenen un pilar imprescindible pel foment de la pràctica esportiva».  

 

Satisfacció entre els presidents dels clubs usuaris de la instal·lació

L’acte també ha comptat amb la presència dels presidents dels dos clubs esportius que utilitzen aquestes instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau. El president del Club Voleibol SPiSP, Alfonso Periáñez ha explicat que «entrar avui al pavelló i veure la nova pista ha estat espectacular». També ha afegit que «en un any disposem d’un nou sostre, d’una nova il·luminació i d’un nou paviment».

 

Per la seva banda, el president del Club Bàsquet Sant Pere i Sant Pau, Dani Guerrero, ha manifestat que aquestes obres de millora han fet possible «el canvi que el pavelló necessitava des de feia molt temps, sobretot de cara als nens i joves del barri que fan servir aquestes instal·lacions».  

 

Més de 275.000 euros en actuacions de millora

En l’últim any, des de Tarragona Esports s’han invertit més de 275.000 euros en actuacions de millora al pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau. A banda del canvi de paviment, també es va substituir la coberta, una actuació en què es va retirar la coberta original i el fals sostre, que estaven construïts amb fibrociment, que conté fibres d'amiant. Aquesta actuació va tenir un cost de 167.207,50 euros.  

 

A més a més, també es va canviar l’antic enllumenat a llum led amb control remot per millorar l’eficiència energètica de l’equipament, una actuació que ha suposat una inversió de 22.522,76 €. Finalment, també es van millorar les dutxes dels vestidors i des de Tarragona Esports es va signar un conveni amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per instal·lar una càmera de gravació i emetre partits en línia.