El grup de teatre 'La Sala' del Morell representa una original versió dels Pastorets

Una part de la recaptació de les entrades, 1.000 euros en total, s’han donat al Voluntariat Social El Morell per a la compra d'aliments per a persones vulnerables

10 de gener del 2023

El grup de teatre 'La Sala' del Morell ha tornat a trepitjar l’escenari del Teatre Auditori durant aquestes festes de Nadal, després de dos anys d’aturada forçada a causa de la pandèmia de la Covid-19. Una cita que van agafar amb moltes ganes i per a la qual van treballar molt dur durant diversos mesos, concretament des de finals d’estiu.

 

Amb el suport de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, el grup de teatre 'La Sala', «ens vam posar a escriure els nostres propis Pastorets, adaptant els de Josep Maria Folch i Torres, tenint en compte que hi ha hagut molta gent que s’ha unit a l’entitat i que mai havia fet teatre abans», ha explicat el director del grup, Javi Marcos.

 

En aquest context, van crear personatges i idear un text a mida per a la trentena de persones participants, de les quals una desena eren noves incorporacions. I malgrat que els assajos van començar mesos abans, «vam aconseguir guardar el secret de com havíem plantejat l’obra: com si fos un assaig de la representació».

 

Una arriscada versió dels Pastorets

Sota el títol 'Història d’uns pastorets', doncs, van presentar una proposta original i inesperada pel públic. «Era arriscat, no sabíem com ho rebria la gent, però al final tot va anar rodat i creiem que l’obra ha agradat força», continua Marcos. Les dues representacions, els dies 28 de desembre i 6 de gener, van ser tot un èxit.

 

Com ja és habitual, la representació dels Pastorets va tenir un vessant solidari. Altres anys es van fer donacions a diverses entitats i, enguany, 1.000 euros de la recaptació de les entrades s’han destinat al Voluntariat Social El Morell per a la compra d'aliments per a persones vulnerables.