Nekane Aramburu s'estrena al capdavant de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell

La nova directora vol donar impuls internacional i una «mirada més feminista» a l'equipament

11 de gener del 2023

Nekane Aramburu ha pres possessió del càrrec de directora de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell aquest dimecres 11 de gener. S'obre així una nova etapa a l'equipament vendrellenc, després dels vint anys de lideratge de Josep Miquel García. Gestora cultural i museòloga, Aramburu va guanyar el concurs convocat per substituir a Garcia, que es va jubilar.

 

En la seva presentació, la ja directora de la Fundació ha detallat alguns dels projectes que té la intenció de desenvolupar. Un d'ells és el de potenciar la sostenibilitat d'aquest edifici tan singular i únic del patrimoni vendrellenc. Per això vol aconseguir una projecció més gran tant en el seu marc de proximitat, com en l'àmbit internacional.

 

Una mirada més feminista

Aramburu també ha transmès la intenció d'imprimir una «mirada més feminista» a l'equipament, potenciant la figura de Nicole Florensa. En aquest sentit, el pròxim mes de març es farà una acció per donar més visibilitat a obres com el bust de Dora Maar que van fer entre Fenosa i Picasso. 

 

La nova direcció també vol seguir enfortint i potenciant el treball en xarxa, tant amb les diferents associacions com amb altres museus d’autor. També serà important el fet d'obrir diferents espais del museu a l'activitat cultural i social del municipi. Amb això vol recuperar «l’esperit de casa oberta que tenia quan hi vivien Apel·les Fenosa i Nicole Florensa».

 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que la nova direcció suposarà «un revulsiu i una nova mirada» al museu i la fundació. Tot perquè la figura d'Apel·les Fenosa i la casa del Portal del Pardo segueixin sent «un emblema del Vendrell».