Viamed Salud comença la construcció del seu nou hospital de Tarragona: primera pedra

El nou centre sanitari s'ubicarà al parc comercial Tarraco Centrum de Ten Brinke, a tocar de la T-11

12 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:41h

Viamed Salud ha donat inici de manera oficial a la construcció del nou Hospital Viamed Tarragona aquest dijous amb la col·locació de la primera pedra. El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig; el conseller delegat de Viamed Salud, Paulo Gonçalves; i la directora gerent de l'Hospital Viamed Tarragona, Cecilia Gras, han presidit l'acte que també ha comptat amb la presència del subdelegat del govern a Tarragona, Santiago Castellà, entre altres autoritats i representants de la societat civil de Tarragona.

 

El moviment de terres comencen aquesta primera quinzena de gener i les obres de construcció, que es prolongaran fins a finals del 2024, seran executades per l'empresa OHLA. Com a resultat dels treballs esmentats, s'obtindrà un centre hospitalari, a l'avantguarda en tecnologia, que comptarà amb una extensió de 15.000 metres quadrats.

 

L'edifici s'alçarà en uns terrenys ubicats a l'avinguda Josep Maria Recasens, entre Campclar i Bonavista. Concretament, les instal·lacions formen part del parc comercial Tarraco Centrum de Ten Brike, a tocar de la T-11 i davant de l'hipermercat Carrefour.

 

«Contribueix a fer de la ciutat un nucli avançat en termes de salut»

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha admès que es tracta d’un projecte que beneficia els habitants de Tarragona. En aquest sentit, ha dit que «un hospital que se suma als centres actuals ja existents al territori, ampliant l'oferta d'especialitats i serveis assistencials, contribuint a fer de la ciutat un nucli avançat en termes de salut pel seu aspecte innovador i per la clara vocació universitària».

 

Per la seva banda, la directora gerent de l'Hospital Viamed Tarragona, Cecilia Gras, ha assenyalat que «l'objectiu és que l'hospital aculli totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques, ampliant la cartera de serveis i prestacions sanitàries, que actualment s'estan oferint a l'Hospital Viamed Monegal i al Centre Mèdic Viamed Tarragona, donant màxima cobertura a les necessitats dels nostres pacients».

 

Finalment, el conseller delegat de Viamed Salud, Paulo Gonçalves, ha manifestat que «el projecte constitueix una nova aposta assistencial, augmentant, encara més, el compromís de Viamed Salud amb la ciutat i els seus habitants». Així mateix, ha afegit que «suposa dotar la ciutat amb la millor oferta hospitalària privada, composta pels millors professionals i els més avançats mitjans tecnològics d'assistència mèdica especialitzada».

 

Un hospital d'última generació

El nou Hospital Viamed Salud Tarragona disposarà d'una sala d'hemodinàmica d'última generació, urgències 24 hores amb doble circuit adults-pediatria, gabinets assistencials i les principals especialitats mèdiques i quirúrgiques. També, comptarà amb una àrea d'hospitalització, amb 96 habitacions individuals, una unitat de cures intensives amb box d'aïllats.

 

Així mateix, hi haurà una unitat d'atenció ambulatòria composta pel servei de diagnòstic per la imatge, hospital de dia quirúrgic i un bloc de suport i serveis al pacient i al seu familiar basats en una admissió centralitzada amb una unitat específica d'atenció al pacient, cafeteria o botigues.

 

La inversió estimada en la construcció del nou Hospital Viamed Tarragona serà superior als 50 milions d'euros i es preveu que suposi la creació de 600 llocs de treball directes i indirectes.