La campanya de Nadal de Reus recupera xifres anteriors a la pandèmia

Segons les dades de Reus Promoció han visitat la ciutat prop d'1,2 milions de persones

16 de gener del 2023

La campanya de Nadal de Reus s'ha tancat amb xifres similars a les que s'havien registrat l'any 2019. Segons les estimacions de Reus Promoció, han passat per la ciutat 1,2 milions de persones entre el 25 de novembre i el 8 de gener. L'Ajuntament i el sector comercial i de la restauració en fan un balanç molt positiu de la campanya, que ha comptat amb un pressupost de 673.100 euros.

 

Aquest dilluns, 16 de gener, se n'ha fet la valoració, amb un missatge clar: «s'han superat totes les expectatives». Tots els agents subratllen que, amb aquesta campanya, Reus s'ha erigit en la capital comercial del sud de Catalunya. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha apuntat que algunes xifres de facturació s'haurien situat per sobre de les que es van registrar el 2019.

 

La campanya de Nadal de Reus recupera l'afluència anterior a la pandèmia

L'estimació dels visitants s'extreu del servei de wifi públic. Els punts on hi ha internet municipal detecten els dispositius mòbils que hi passen i tenen el wifi activat. Amb aquesta base es calcula que han passat pel nucli antic de la ciutat 1.196.570 persones.

 

Suposa un increment del 45% respecte de la campanya de l'any passat, encara amb algunes restriccions pandèmiques. El resultat final no ha quedat lluny de l'1,3 milions de persones que s'estimava que havien passejat pel centre l'any 2019. Pel que fa a la procedència dels visitants, la majoria són de la regió de Tarragona.

 

Des de l'Agència Reus Promoció s'ha detectat una «consolidació» dels visitants de les regions de Girona i Barcelona. S'ha mantingut el volum de visitants que venen des de la regió de Lleida i de l'Aragó i ha seguit creixent l'afluència de persones del País Valencià. Per valorar la campanya també es fa servir l'ocupació dels aparcaments municipals.

 

Un indicador que, enguany, s'ha situat en 279.565 usuaris amb un índex de rotació diari de 6.354 usuaris. Les dades suposen un augment del 19,12% respecte a les que es van registrar el Nadal del 2021. Pel que fa a les atraccions que s'han instal·lat a Reus durant aquestes festes, per la pista de gel hi han passat 14.623 persones.

 

Això inclou els 1.478 infants de les escoles de la ciutat que hi han patinat gratuïtament. Són dades que s'han mantingut similars a les de l'any passat. També s'ha estudiat l'afluència del túnel de llum i música que va col·locar-se a la plaça de la Llibertat.

 

L'Agència Reus Promoció exposa que hi han passat més de 180.000 persones, amb el dia de la inauguració com el que va rebre més visitants. A les atraccions de la mateixa ubicació hi han pujat uns 50.000 infants segons els seus operadors. Per últim, al carrusel de la plaça del Prim hi van pujar 18.750 persones.

 

Durant la valoració d'aquestes dades, Caelles ha reivindicat la feina feta des de l'agència per convertir Reus en un «referent». «Hem aconseguit trobar el nostre i personal factor diferencial, aquest ADN Reus», ha sentenciat. Un segell que «és sinònim de proximitat, qualitat, elegància, la il·luminació i l'ornamentació a les atraccions i els espectacles itinerants».

 

La regidora ha definit l'ambient de la capital del Baix Camp durant les festes de Nadal com una atmosfera «centreeuropea» amb una personalitat pròpia. El mateix balanç positiu s'ha fet des del sector comercial. Pau Salvadó, representant de la Cambra de Comerç, ha reafirmat que «la ciutat ha fet molt de goig».

 

Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus, ha destacat tres elements principals. Per una banda, la recuperació econòmica que ha apuntat, i en segon lloc la qualitat de les accions que s'han fet. Per últim, el fet que ha sigut «una gran campanya publicitària».

 

Segons ha explicat, «el comerç diu que el futur són experiències, i l'experiència d'anar a Reus aquestes festes ha sigut molt maca, molt positiva i molt parlada i difosa». Pel que fa a la restauració, Víctor Perales, vicepresident de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, ha parlat de la campanya de Nadal com la culminació de la revifalla del sector.