'Homenaje a una desconocida' aterra aquest divendres i dissabte a la Sala Trono

L'obra de teatre, creada per Cristina Correa i Desirée Belmonte, es representa per primera vegada a Catalunya

18 de gener del 2023

Aquest divendres 20 i dissabte 21 de gener, a les 20 hores, arriba a la Sala Trono de Tarragona l'obra 'Homenaje a una desconocida', creada per Cristina Correa i Desirée Belmonte i representada per la companyia valenciana Teatro de la Catrina, especialitzada en teatre documental. Aquesta serà la primera vegada que aquesta creació es representi a Catalunya.

 

La història comença quan la guionista Cristina Correa compra en un mercadet d’antiguitats per vint euros tota la correspondència que va mantenir la Carmen Muñoz, una persona anònima, amb el seu marit durant els anys cinquanta. A partir d'aquí, ella i Desirée Belmonte comencen a investigar.

 

Les cartes s’inicien el 1956 quan la Carmen anava a estiuejar a Navajas amb els fills mentre el marit, Antonio Galiana, es quedava a la ciutat per feina. Les autores afirmen que rescatant la vida de la Carmen, d’alguna manera, rescatem la vida de tots i totes.

 

Un format familiar per als espectadors de la Sala Trono

El 2019 l’espectacle va estar nominat al millor espectacle teatral als Premis de les Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura. Pels espectadors més fidels a la Sala Trono i al FITT, aquest format d’espectacle pot ser molt familiar, ja que representacions com, per exemple, 'Iaia' o 'El Mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai' també han passat per la ciutat.

 

L’obra es podrà veure a la Sala Trono de Tarragona en dues úniques funcions: el divendres 20 i el dissabte 21 de gener a les 20 hores. Les entrades per les dues funcions ja estan disponibles a través del següent enllaç. Així mateix, els menors de 30 anys podran adquirir entrades per només 10 euros a partir d’una hora abans a la taquilla de la sala.