Albinyana ha de fer una actuació d'urgència per la reducció del cabal d'aigua del pou

Els últims dies hi havia hagut alguns problemes de subministrament

19 de gener del 2023

Albinyana ha hagut de fer aquest dimecres 18 de gener una actuació d'urgència al pou situat a la carretera de les Peces. A principis de setmana s'havien detectat problemes de subministrament en aquest pou, que és el que abasteix tot el municipi. Després de fer diverses comprovacions es va confirmar que hi havia un problema amb el sistema de bombament de l'aigua. 

 

El consistori va demanar que es fes un ús racional del consum d'aigua potable mentre es resolia el problema. Finalment, aquest dimecres es va dur a terme l'acció, que va consistir a situar la bomba uns metres més avall d'on estava. D'aquesta manera s'ha pogut recuperar el nivell on hi ha aigua i el pou ja pot treure els cabals necessaris.

 

L'operació ha necessitat que es tallés el subministrament elèctric durant dues hores, però no s'han hagut de fer talls ni restriccions d'aigua. Des de l'Ajuntament han demanat, però, que es faci un consum responsable de l'aigua per les poques pluges dels últims mesos. El pou de la carretera que va d'Albinyana a les Peces subministra aigua a aquests dos nuclis, la Papiola i Bonaterra.