1 de 10

Detenen dues persones al Baix Penedès com a responsables d'una plantació de marihuana

Van ser arrestats en una casa de Segur de Calafell

per Antonio Ramos Llauradó, 20 de gener de 2023 a les 13:00 |

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres 18 de gener un home i una dona, de 59 i 54 anys, com a suposats autors dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Els detinguts han passat aquest divendres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

La investigació, que encara continua oberta i en la qual no es descarten noves detencions, es va iniciar el passat mes de setembre arran d'un seguit d'informacions que apuntaven que en una casa d'una urbanització de Segur de Calafell, a la comarca del Baix Penedès, hi havia una plantació indoor de marihuana.

 

Les gestions dels investigadors van permetre evidenciar indicis clars que corroboraven aquestes sospites, entre altres que la casa investigada desprenia una forta olor a marihuana, que sempre tenia les portes i les finestres completament tancades o que en tot moment tenia aparells d'aire condicionat en funcionament.

 

De la investigació també es desprèn que els dos detinguts vivien a l'immoble i que el grau d'especialització i professionalització delictiva dels responsables de la plantació era elevat. A tall d'exemple utilitzaven una identitat falsa per contractar el subministrament de la llum o per llogar vehicles amb l'objectiu de dificultar les investigacions policials.

 

Entrada i escorcoll de l'immoble: més d'un miler de plantes

Davant tot això, el passat 18 de gener, agents de la Unitat d'Investigació del Vendrell dels Mossos d'Esquadra van realitzar una entrada i perquisició en el domicili investigat. Durant l'escorcoll, els agents van detenir dos dels membres del grup criminal, un home i una dona, per un suposat delicte de tràfic de drogues, i van localitzar 1.130 plantes de marihuana.

 

Així mateix, els agents van comprovar que l'estructura interior de quatre de les sales de la casa havia estat modificada substancialment, de tal manera que els detinguts havien foradat i enderrocat les parets per crear nous espais pel cultiu professional de la marihuana.

 

Dins de la casa, els agents també van trobar una gran quantitat de maquinària i material en funcionament destinat al conreu professional de marihuana, com focus, ventiladors, filtres industrials o productes fitosanitaris.

 

Un cop acabat l'escorcoll, els tècnics de la companyia elèctrica van confirmar que la casa estava connectada il·legalment a la llum i la van desconnectar.

 

Altres nou detinguts en la mateixa urbanització

Cal destacar que, en els darrers tres mesos i en aquesta mateixa urbanització, la Unitat d'Investigació del Vendrell ja havia detingut, en tres entrades i perquisicions, altres nou persones per la mateixa tipologia delictiva i havia intervingut prop de 200 quilograms de marihuana assecats i preparats per la seva venda.

Participació