1 de 10

Tarragona assumeix per primer cop una vicepresidència del Grup de Ciutats Patrimoni

L'ens ha fet la seva assemblea en el marc de FITUR 2023

per Antonio Ramos Llauradó, 20 de gener de 2023 a les 17:27 |

L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha assumit aquest divendres la vicepresidència tercera del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE) durant l'assemblea general del Grup celebrada a FITUR 2023. La trobada ha servit per renovar la comissió executiva, presidida ja oficialment l'alcalde de San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez.

 

Es tracta del primer cop que Tarragona assumeix una vicepresidència del GCPHE, fet que l'alcalde Ricomà valora com «una gran responsabilitat i una oportunitat per fer encara més visible Tarragona, ja que la comissió executiva exerceix funcions de representació i promoció en mercats nacionals i internacionals d'enorme valor».

 

L'assemblea general del GCPHE ha servit també per aprovar el pla d'acció del Grup per a 2023, abans de celebrar-se les trobades amb Turespaña i Paradores per renovar els acords de col·laboració respectius i aprovar igualment els plans d'acció conjunts que el grup té amb ambdós organismes.

 

Acord amb les ciutats patrimoni mexicanes

Durant la darrera jornada professional de FITUR 2023, el GCPHE ha signat també un acord de col·laboració amb l'Associació Nacional de Ciutats Mexicanes Patrimoni Mundial (ANCMPM) per a la promoció turística conjunta, la cooperació en la protecció del patrimoni i l'intercanvi d'experiències d'èxit, entre d'altres.

 

L'ANCMPM està integrada pels municipis de Campeche, Ciutat de Mèxic i Xochimilco, Guajanato, Morelia, Oaxaca, Puebla, Querétaro, San Miguel de Allende, Tlacotalpan i Zacatecas. Sobre la nova aliança, l'alcalde Ricomà ha posat en valor que es tracta d'unes «destinacions potentíssimes, amb un patrimoni material i immaterial impressionant».

 

FITUR 2023: Balanç «molt positiu»

Tarragona ha completat aquest divendres tres dies de promoció turística a FITUR 2023, al llarg dels quals, la ciutat ha refermat un perfil turístic propi marcat per l'estratègia d'aliances i xarxes amb destinacions culturals i ecosostenibles. Segons ha explicat Pau Ricomà, la fira ha servit per «aprofundir en l'estratègia d'aliances i de creació de xarxa amb destinacions que comparteixen visió amb Tarragona».

 

En aquest sentit, Ricomà ha volgut destacar l'èxit de la presentació aquest dijous a l'estand d'Andalusia de la ruta cicloturística cultural de la Via Augusta, un nou producte de turisme sostenible que es desenvoluparà entre els anys 2023 i 2024 amb finançament dels fons Next Generation EU i que uneix quinze poblacions d’Andalusia, Castella-la Manxa, Múrcia i Catalunya a través de l’antic traçat de la Via Augusta.

 

Sobre el pas de Tarragona per FITUR 2023, l'alcalde tarragoní l'ha definit com a «molt positiu, en la línia de la tendència de Tarragona, que ha arribat a FITUR després de fites com el rècord històric de visitants a l'estiu; la recepció de fons Next Generation per a la transició verda i digital i per a l'adequació del Fòrum de la Colònia; o ser la 31a millor destinació per visitar el 2023 segons el New York Times».

Participació