Vallsgenera impulsa un programa formatiu amb els millors índex d'inserció laboral

L'ens ja ha format a 315 persones en gestió administrativa i ha assolit índex d'inserció laboral del 66% de mitjana

25 de gener del 2023

Vallsgenera ha iniciat una nova edició del SEFED, un programa de formació ocupacional que utilitza la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge. Des de l'any 2009, Vallsgenera acull aquest programa que ja ha format a 315 persones en gestió administrativa i que ha assolit índex d'inserció laboral del 66% de mitjana. Així, en tots aquests anys, més de 200 alumnes dels que han participat en el SEFED (Simlació d'Empreses amb Finalitats Educatives) han aconseguit trobar feina després, ja que és una formació d'alta qualitat i amb molta demanda per part de les empreses i el mercat laboral.

 

El programa es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball. D'aquesta manera, l'aula es converteix en una oficina, l'alumnat en un treballador i l'equip docent en l'equip directiu. La Fundació Inform, composta per entitats i ajuntaments -entre ells el de Valls-, gestiona aquest programa que s'ha estès a diverses parts del món i que, només a l'Estat espanyol, compta amb 250 empreses. Així, els centres de formació, com el de Vallsgenera, es converteixen en empreses simulades i es relacionen entre elles comercialitzant els seus productes i serveis, en un mercat virtual però que opera com si fos real.

 

Vallsgenera té creada Ecojust, una empresa simulada que compra i ven els seus productes i té relacions comercials amb altres companyies simulades. L'objectiu és formar administratius/ves polivalents per a pimes i així, al llarg del curs, els alumnes se situen en diferents departaments de l'empresa, des de recursos humans a màrqueting, passant per comptabilitat, compra i vendes, comercial i magatzem.

 

Un dels punts forts és també la transnacionalitat del projecte que fomenta el comerç internacional en una xarxa mundial d'empreses simulades, per exemple, mitjançant la participació en estades a l'estranger per part d'alguns dels participants.

 

El SEFED, a més del model de simulació per a un aprenentatge més efectiu, compta amb 890 hores de formació i 80 de pràctiques en empresa. Els participants obtenen el certificat de professional ADGD308 d'activitats de gestió administrativa. Aquest és un programa subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i dona resposta majoritàriament a persones desocupades en situació d'atur.