Comencen les obres d'adequació de la casa senyorial Can Casals de les Borges del Camp

Els treballs, amb una inversió superior als 150.000 euros, tindran una durada de cinc mesos

26 de gener del 2023

La Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres d'adequació de la casa senyorial de Can Casals de les Borges del Camp, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). L'objectiu dels treballs és arranjar la façana posterior de l'immoble i millorar l'accés a l'equipament amb la creació de voreres. En el marc d'aquestes obres també s'enderrocaran dos edificis en mal estat de conservació que queden afectats pel POUM.

 

L'actuació, amb un pressupost de 158.280,60 euros i un termini d'execució de cinc mesos, s'inclou en el projecte 'Reviure les velles ciutats'. L'Incasòl destinarà 120.000 euros a les obres, mentre que la resta de pressupost anirà a càrrec de l'Ajuntament de les Borges del Camp.

 

Una casa construïda en el tram final del segle XVIII

La casa pairal senyorial es va construir l'any 1777, coincidint amb una època de bonança de la comarca. Durant un segle, Can Casals va ser propietat d'una família benestant borgenca de tradició militar, que la va vendre a finals del segle XIX.

 

A partir del 2013, l'Ajuntament en va promoure la rehabilitació integral per destinar-lo a equipaments públics. Concretament, s'hi ubiquen el museu municipal del camp i dels oficis, així com sales polivalents i d'exposició, un arxiu i biblioteca i també el magatzem municipal.