1 de 10

Pressupostos Participatius de Vandellòs i l'Hospitalet: hi ha 20 propostes finalistes

La fase de votació començarà el 20 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març

per Antonio Ramos Llauradó, 27 de gener de 2023 a les 16:14 |

Un total de 20 propostes d’inversió han passat a la fase de votació dels Pressupostos Participatius de 2023 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, segons ha informat el consistori. Aquestes propostes són les que han escollit les persones que van assistir a les sessions de priorització que van tenir lloc dimecres passat, 25 de gener, a Ca la Torre de Vandellòs i a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

 

Aquestes sessions de priorització són una novetat que ha introduït l’Ajuntament en aquesta quarta edició dels Pressupostos Participatius per aconseguir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés. En aquestes reunions, les 25 persones que hi van acudir van debatre durant dues hores i van puntuar cadascuna de les propostes que havien estat validades prèviament per la comissió tècnica.

 

Les 20 propostes escollides passaran aquests pròxims dies a la fase de validació tècnica final, en la qual els tècnics municipals faran una valoració econòmica aproximada de cada proposta, perquè el veïnat disposi de tota la informació necessària per a la votació.

 

Es van presentar 180 propostes

De les 180 propostes d’inversió que es van recollir del 16 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023, es van presentar 39 a les sessions de priorització, que són les que els tècnics municipals van validar inicialment d’acord amb els criteris establerts en els Pressupostos Participatius de 2023. Es van descartar 70 que no els complien perquè feien referència a treballs de manteniment i no a inversions, no eren de competència municipal o no eren viables tècnicament.

 

Altres propostes, 63, concretament, apareixien repetides o eren molt semblants i per això els tècnics municipals les van fusionar en una de sola; i 8 ja estan previstes d’executar per l’equip de govern. De les 20 propostes triades que seran sotmeses a votació, 11 pertanyen al nucli de l’Hospitalet de l’Infant, 4 a Vandellòs, 4 a Masboquera i 1 té caràcter general.

 

Fan referència a la millora de voreres i de parcs infantils i a inversions en seguretat viària, en la recuperació del patrimoni de la guerra civil i en la promoció de les muntanyes del municipi.

 

Pas següent: la votació

La fase de votació començarà el 20 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març. Durant aquest període, tota la població de 16 anys o més, empadronada al municipi, podrà escollir les propostes validades que consideri més necessàries. Cada persona podrà votar un màxim de tres propostes, virtualment (a través de la pàgina web de l’Ajuntament) o presencialment, a diversos equipaments municipals.

 

Les propostes finals se seleccionaran en funció dels vots obtinguts. Es triarà una combinació de propostes fins a esgotar la quantitat total de diners destinada als Pressupostos Participatius 2023, concretament 200.000 euros. Per garantir l’equilibri territorial, l’Ajuntament s’ha marcat com a condició que les propostes escollides com a guanyadores afectaran més d’un nucli de població.

 

Això vol dir que, com a mínim, hi haurà dues propostes guanyadores i que aquestes seran de diferents nuclis de població, segons ha remarcat l’alcalde, Alfons Garcia. Els resultats del procés es presentaran públicament el 13 de març.

Participació