El Cruïlla s'alia amb la DO Terra Alta per crear el primer «enofestival rural»

La primera edició del Cruïlla DO Terral Alta se celebrarà els dies 22 i 23 d'abril a Batea

31 de gener del 2023

El Festival Cruïlla sortirà enguany per primera vegada de la demarcació de Barcelona i ho farà amb el seu primer «enofestival» a la comarca de la Terra Alta, concretament al municipi de Batea. En aquest sentit, la DO Terra Alta ha treballat durant dos anys per fer realitat aquest «ambiciós, inclusiu i potent» projecte, que formarà part de la primera Fira Enoturística de la comarca, i que tindrà una Mostra de Vins i una jornada per a turoperadors.

 

L'oferta musical es concentrarà els dies 22 i 23 d'abril. Dissabte s'han programat els concerts dels Amics de les Arts, que presentaran nou treball, i M Clan, mentre que Dàmaris Gelabert i els valencians La Fúmiga actuaran diumenge al migdia. El discjòquei Miqui Puig serà l'encarregat de posar música a la zona 'Village' on es gaudirà dels vins i la gastronomia terraltina.

 

Les entrades ja es poden comprar a través del web concerts.cruillabarcelona.com, on també es pot consultar els horaris i tota la informació.

 

«Mai hi ha hagut una proposta així a les Terres de l'Ebre»

El director de Cruïlla DO Terra Alta Gerard Birbe ha assenyalat que «el Festival Cruïlla ha estat fins ara vinculat a Barcelona: la diversitat que la caracteritza i les possibilitats que ofereix ja són trets intrínsecs del nostre festival. Així i tot, al Cruïlla som curiosos i incansables, sempre oberts a recórrer nous camins que ens facin descobrir noves cruïlles on aturar-nos».

 

Per la seva banda, Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, ha afirmat que es tracta d'una aposta importantíssima per al territori. «Mai hi ha hagut una proposta així a les Terres de l'Ebre. Estem molt contents. Una proposta amb una cartellera importantíssima i on els vins i la gastronomia seran presents i molt protagonistes. Hem de maridar la cultura amb el vi i aquesta és la nostra intenció».

 

Arrufí ha afegit que «es tracta d'un projecte totalment inclusiu i comarcal. Ha de ser un projecte de tots. És bo per a la comarca, és bo per a Terres de l'Ebre i, per tant, és bo per a tothom».