Territori deixa clar que no alliberarà la C-32 i esgrimeix motius mediambientals

La Generalitat no canvia d'opinió després de la marxa lenta d'aquest diumenge

06 de febrer del 2023

El Departament de Territori de la Generalitat es manté ferm en la seva decisió de no alliberar els peatges de la C-32 sud. Després de la marxa lenta de vehicles que ha col·lapsat la via durant mitja hora en senyal de protesta, des del departament s'han mostrat clars. Rebutgen aplicar la gratuïtat dels peatges per l'impacte pressupostari de la mesura, però també per motius ambientals.

 

I és que segons Territori, això suposaria desviar-se «de les polítiques de descarbonització de la mobilitat» i d'incentivació del transport públic. Fonts del Departament han afegit a l'ACN que les polítiques de mobilitat sostenible són «prioritàries» a l'executiu català. Per això defensen la necessitat de mantenir el pagament en aquestes infraestructures viàries. 

 

Aquesta ha estat la resposta del govern català després de la protesta d'aquest diumenge 5 de febrer a la C-32. Mig centenar de vehicles han pres part a la marxa lenta convocada pels agents polítics, econòmics i veïnals del Penedès i el Garraf. Han fet un tap entre Vilanova i la Geltrú i Sitges que s'ha allargat prop de mitja hora.

 

Els convocants ja han avisat que si no s'alliberen els peatges de Cubelles i Vallcarca pels viatges recurrents, repetiran la protesta. En aquest cas, però, seria a Barcelona, per arribar fins a la conselleria de Territori.